Oletko kyllästynyt siihen, että tunnet itsesi ylikuormittuneeksi ja stressaantuneeksi?

Elämämme eri osa-alueet asettavat meille monia ärsyttäviä vaatimuksia: raivostuttava pomo, tyytymätön alainen, kiukuttelevat kakarat, nalkuttava puoliso, taloudellinen epävarmuus, helvetilliset projektit, muiden ihmisten vastakkaiset mielipiteet, henkilökohtaiset katastrofit... Lista jatkuu loputtomiin!


Yleensä nämä vaatimukset vaan vyöryvät päälle ja saavat meidät hikoilemaan kiukusta, turhautumisesta, pelosta ja ahdistuksesta. Tässä kohtaa herää helposti fiilis, että miksi tämä paska/kakka vaan lentää koko ajan tuulettimeen? Taistele tai pakene reaktio käynnistyy pahimmillaan päivittäin…


Mitä jos tilanne olisikin erilainen? Entä jos sä voisit muuttaa sen miten suhtaudut näihin muiden sinua kohtaan asettamiin vaatimuksiin? Kykenisit antamaan niille sellaisen merkityksen, ettei hermosto menisi paniikkitilaan?


Jokaisen meidän sisältämme löytyy luonnollinen voima, joka osaa tällaisen tempun. Meillä kaikilla on kyky antaa ulkoisille vaatimuksille sellainen merkitys, jonka seurauksena meidän psyykkinen ja emotionaalinen reaktio on toimintakykymme kannalta paras mahdollinen.


Miten tämä sisäinen voima otetaan käyttöön?

 

Mitä väsyneempiä ja stressaantuneempia me olemme, sen vaikeampi meillä on löytää itsestämme tätä sisäistä voimaa, joka osaa kohdata stressaavat tekijät meille hyödyllisimmällä tavalla.


Toisaalta mitä vireämpiä ja energisempiä me olemme, sen paremmin me kykenemme tämän tekemään.


Oheisessa taulukossa esitellään korkean suorituskyvyn, paremman terveyden ja hyvinvoinnin taustalta löytyvä uusi paradigma.


Tämän paradigman tavoitteena on auttaa sinua pääsemään tilaan, jossa sinulla riittää virtaa hoitaa kuntoon ne asiat, joihin pystyt vaikuttamaan ja jättämään omaan rauhaansa ne, joihin sinulla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa.

Millaisia ajatuksia tämä herättää sinussa?


Mitä kuvittelisit tapahtuvan, jos tästä hetkestä eteenpäin alkaisit noudattamaan tämän uuden paradigman mukaista ajattelutapaa?


Keskittyisit päivittäin omien energiatasojesi optimoimiseen? Et pyrkisi välttämään stressiä, vaan valjastaisit stressin hyödyksesi? Loisit itsellesi strategian fyysisen ja psyykkisen palautumisen mahdollistamiseksi? Miettisit mitkä päivittäiset rutiinit ja tavat palvelevat sinua, ja mitkä taas imevät sinut kuiviin? Mitä jos päästäisit irti turhasta kontrollista ja keskittyisit täysin niihin asioihin, joihin pystyt vaikuttamaan?


Tämä ei ole helppo tehtävä. Varsinkin vahvasta kontrollin tunteesta on erittäin vaikea päästää irti.


Jos kaipaat kuitenkin muutosta ja olet kyllästynyt tuntemaan itsesi jatkuvasti stressaantuneeksi ja ylikuormittuneeksi, on juuri nyt oikea aika käynnistää toiminta.


Siirrytään siis ajatuksesta toimintaan


Yksi konkreettisimmista toimista on työpäivän (luonnollisesti myös vapaapäivän) tauottaminen. Älä vedä hermoja liian kireälle puurtamalla väkisin tunteja putkeen, vaan ota säännöllisin väliajoin aikalisä ja anna keholle ja mielelle tilaisuus palautua ja kehittyä.

Hyviä ideoita ja ohjeet työpäivän tauottamiseen löydät täältä.


Toinen erittäin tehokas palautumisen ja energiatasojen nostamisen menetelmistä on kunnollinen hieronta. Hieronnassa mielihyvähormonit valtaavat kehon: serotoniini-, dopamiini- ja oksitosiinitasot nousevat merkittävästi, kun taas stressihormonien taso laskee samaan aikaan merkittävästi.


Kunnon hieronnan jälkeen voit olla myös varma, että tulevana yönä nukut kuin pieni lapsi ja heräät seuraavaan päivään edellistä päivää selkeästi virkeämpänä. Tiesitkö muuten sitä, että säännöllisen hieronnan on havaittu olevan yhteydessä myös pitkäikäisyyteen!


Käynnistä säännöllinen hieronnassa käyminen nyt heti. Tsekkaa kesän sarjakorttitarjoukset ja tilaa haluamasi sarjakortti merkittävään etuhintaan täältä!

Esimerkkejä tarjouskorttien hinnoista:

  • 3x30min. vain 99€ (yksittäinen hieronta 33€ / norm. 36€)
  • 8x40min. vain 320€ (yksittäinen kerta 40€ / norm. 48€)
  • 3x60min. vain 159€ (yksittäinen hieronta 53€ / norm. 60€)

Haluatko viedä oman toimintasi vielä hivenen pidemmälle?


Kiinnostaisiko sinua tietää miten eri tauot, hierontakäynti tai muu päivittäinen toimintasi vaikuttaa oman hermostosi toimintaan?


Haluaisitko varmistua siitä mitkä toiminnot aktivoivat palautumista, ja mitkä taas aiheuttavat lisää stressiä?


Tällöin suosittelen sinua ottamaan käyttöösi Firstbeat Life -hyvinvointipalvelun.


Firstbeat Life on henkilökohtainen terveys- ja hyvinvointipalvelu, joka tarjoaa sinulle arvokasta tietoa kehosi ja mielen hyvinvoinnista. Palvelun avulla ymmärrät paremmin, miten voit edistää kokonaisvaltaista hyvinvointiasi ja löytää tasapainon rasituksen ja levon välillä.


Firstbeat Life auttaa sinua näkemään selkeästi päivittäisten valintojesi vaikutukset. Käytössäsi olevan sovelluksen avulla voit seurata, miten hermostosi reagoi erilaisiin tilanteisiin päivän aikana ja miten tämä vaikuttaa palautumiseesi tai stressitasoosi.


Lisäksi saat tietoa unen laadustasi ja opit, mitkä tekijät vaikuttavat uneesi. Palvelu auttaa sinua parantamaan palautumistasi unen aikana ja näyttää, onko päivissäsi tarpeeksi fyysistä aktiivisuutta ja opit liikkumaan oikein omaan kuntoosi nähden.


Kysy Firstbeat Life -palvelusta lisää info@hefysio.fi tai tilaa oma palvelusi tarjoushintaan täältä .


Tarjoukset voimassa 31.7. asti.

Kirjoittaja: psyykkinen valmentaja ja yrittäjä Tuomas Lehtinen


Ajankohtaista

Asiakastarina - Asianajotoimisto White & Case

Asianajotoimisto White & Caselle on aina ollut tärkeää pitää huolta työntekijöiden hyvinvoinnista. Ymmärrämme, että vaativat työtehtävät voivat aiheuttaa stressiä ja jännitystä, ja haluamme tarjota heille parasta mahdollista tukea. Siksi päätimme lähteä etsimään hierontapalveluita, jotka voisivat auttaa työntekijöitämme rentoutumaan ja jaksamaan paremmin.

Ylämäkijuoksu

Juoksutekniikasta puhutaan paljon. Liian harvoin siinä keskustelussa on ylämäkijuoksu mukana. Tässä artikkelissa käydään tiivisti läpi ylämäkijuoksun tekniikan perusasiat.

Selkäviikko - Joka kolmas suomalainen kärsii selkävaivoista kuukausittain!

HE FYSION ensimmäistä selkäviikkoa vietetään 18.-25.9.


Joka kolmas suomalainen työikäinen kärsii selkävaivoista kuukausittain. Selkävaivat koskettavat siis käytännössä säännöllisesti jopa noin 900 000 suomalaista. HE FYSION asiakasrekisterissä on vähän yli 15 000 ihmistä, joten lyhyellä matematiikalla laskettuna selkävaivat koskettavat jopa 5 000 meidän asiakasta.


Tässä on aika monta hyvää syytä selkäviikon toteuttamiselle! Tutustu viikon sisältöön ja hyödynnä loistavat tarjoukset!

Avainsanat

Stressi, Toipuminen, Tauot, Työtauot, Liikunta, Meditaatio, Hengitys, Rentoutuminen, Hyvinvointi, Mielenterveys, Itsehoito, Mindfulness, Tuottavuus, Väsymys, Burnout, Kestävyys, Hyvinvointi, Ajanhallinta, Mielen ja kehon välinen yhteys, Selviytymisstrategiat, Mindful hengitys, Fyysinen aktiivisuus, Stressinhallinta, Asennoituminen, Rentoutustekniikat, Stressinhallinta

HE FYSIO on vuodesta 2010 toiminut, luotettava kuntoutus-, hieronta- ja fysiikkavalmennuspalveluiden tarjoaja. Autamme asiakkaamme pääsemään eroon turhista kiputiloista ja parantamaan yleistä terveyttään – jotta he voivat keskittyä siihen, mitä eniten rakastavat.