Voiko yksi liike korjata kaiken? 

Miltä kuulostaa seuraava väittämä:

"Jos et tee kahvakuulaheilautusta säännöllisesti, niin olet tuomittu ikuisesti ylipainoiseksi, jäykäksi ja heikoksi!"

Aika tehokas väittämä ainakin meikäläisen mielestä. 

Mistä sitten on kyse?

Istumme päivät päätteen äärellä tai toistamme yksipuoleisia liikkeitä tuotannossa on tulos pitkälti sama: jonkin ajan kuluessa kohtaamme haasteita oman kehomme kanssa ja useammat meistä ovat tämän jo havainneet. Paikat kipeytyvät ja jäykistyvät. Pyykkilaudan tilalle tullut pyykkipallo kasvaa kasvamistaan ja viimeisetkin voimat ovat katoamassa.

Ja vaikka tilanne ei vielä olisi aivan noin paha, niin on erittäin todennäköistä, että olemme aktivoineet ja harjoittaneet kehon etupuolen lihaksia ylivoimaisesti enemmän kuin takapuolen. Tästä on seurauksena ryhdin huononeminen ja kehon meneminen "kasaan". Käytännössä tämä näkyy mm. siinä että emme yksinkertaisesti pysty hengittämään oikein vaan hengityksemme jää erittäin pinnalliseksi.

Mikä on sitten tämä yksi yksinkertainen liike joka korjaa kaiken?

Nostan esille HE FYSION ideologian: Me emme hyppää päätä pahkaa mukaan mihinkään yhteen hullutukseen joka lupaa mullistaa meidän maailmamme kerta heitolla. Me pyrimme saamaan aikaan aina mahdollisimman hyviä tuloksia mahdollisimman yksinkertaisella ja helpoimmalla tavalla.

Onneksi maailmasta löytyy järkeviä ja äärimmäisen yksinkertaisia työkaluja ja menetelmiä joita me häikäilemättä käytämme hyväksemme.

Tällainen yksi liike on kahvakuulaheilautus.

Kahvakuulia löytyy nykyään aivan joka paikasta. Meidän toimipisteissä kahvakuulat löytyvät jokaisesta huoneesta. Yleisissä liikuntasaleissa niitä löytyy joka lähtöön. Kaupasta saa hankittua itselleen sopivan painoisen kahvakuulan muutamalla kympillä.

Kahvakuula edustaa kaikkea sitä samaa mitä HE FYSIOKIN: helppoa, yksinkertaista ja tehokasta.

Kun kahvakuulaheilautus tehdään oikein toimii se äärimmäisen tehokkaana liikkeenä pakaran, ala- ja yläselän, syvien vatsa- ja selkälihasten sekä tätä kautta koko ryhdin kehittäjänä. Ja samalla alkaa se mahdollinen alavatsakin pienenemään.

Mutta jos heilautus tehdään väärin on sillä vastakkaiset vaikutukset. Tämän vuoksi oikeiden tekniikoiden oppiminen on tärkeää.

Löydät vähän alempaa yhden kuvan ja yhden videon, jossa näet oikean tekniikan kahvakuulaheilautuksen tekemiseen. Yksi tärkeimmistä asioista mikä pitää tässä liikkeessä muistaa on se, että kahvakuulaheilautus ei ole kyykky liike. Liike lähtee lantiosta.

Miten liike tehdään sitten oikein?

Kahvakuulan nosto (liikeen aloitus)


 1. Aseta kahvakuula lattialle noin 30 sentin päähän itsestäsi
 2. Työnnä pyllyä taaksepäin samalla tavalla kuin työntäisit ovea kiinni perässäsi
 3. Koukista polviasi vähäsen ja tartu kahvakuulaan
 4. Vedä lavat kunnolla taakse ja lähde nostamaan kuulaa ojentamalla lantio takaisin eteen
 5. Näin saadaan itse liike käyntiin oikein
 6. Muista lantion "saranaliike"
 7. Toisin kuin kyykky joka perustuu polvien koukistamiseen, niin heilautus liike perustuu lantion ”saranamaiseen” liikkeeseen
 8. Tee tämä liike ajatuksella, että työnnät aina pyllyä taaksepäin ja tämän jälkeen ojennat lantion suoraksi (kts. alla oleva kuva ja video)

Loppuasento


 1. Kahvakuulan tullessa eteen ylös ajattele, että olisit lankku-asennossa jossa jokainen lihaksesi on jännittynyt hartioista jalkateriin
 2. Loppuvaiheessa keskity työntämään lantio eteen ja kropan alle
 3. Purista samalla pakarat mahdollisimman tiukasti yhteen. Vinkki: Kuvittele että pitelet pakaroitesi välissä 100€:n seteliä ja joku yrittää varastaa sen sinulta ;-)
 4. Idea koko liikkeessä on, että sinä pystyisit toistamaan periaatteessa kahta liikettä sujuvasti peräkkän: Työnnä pylly taakse ja tuo sen jälkeen lantio räjähtävästi eteen ja anna kahvakuulan vain heilua tässä välissä.

Ajankohtaista

Asiakastarina - Asianajotoimisto White & Case

Asianajotoimisto White & Caselle on aina ollut tärkeää pitää huolta työntekijöiden hyvinvoinnista. Ymmärrämme, että vaativat työtehtävät voivat aiheuttaa stressiä ja jännitystä, ja haluamme tarjota heille parasta mahdollista tukea. Siksi päätimme lähteä etsimään hierontapalveluita, jotka voisivat auttaa työntekijöitämme rentoutumaan ja jaksamaan paremmin.

Ylämäkijuoksu

Juoksutekniikasta puhutaan paljon. Liian harvoin siinä keskustelussa on ylämäkijuoksu mukana. Tässä artikkelissa käydään tiivisti läpi ylämäkijuoksun tekniikan perusasiat.

Selkäviikko - Joka kolmas suomalainen kärsii selkävaivoista kuukausittain!

HE FYSION ensimmäistä selkäviikkoa vietetään 18.-25.9.


Joka kolmas suomalainen työikäinen kärsii selkävaivoista kuukausittain. Selkävaivat koskettavat siis käytännössä säännöllisesti jopa noin 900 000 suomalaista. HE FYSION asiakasrekisterissä on vähän yli 15 000 ihmistä, joten lyhyellä matematiikalla laskettuna selkävaivat koskettavat jopa 5 000 meidän asiakasta.


Tässä on aika monta hyvää syytä selkäviikon toteuttamiselle! Tutustu viikon sisältöön ja hyödynnä loistavat tarjoukset!

HE FYSIO on vuodesta 2010 toiminut, luotettava kuntoutus-, hieronta- ja fysiikkavalmennuspalveluiden tarjoaja. Autamme asiakkaamme pääsemään eroon turhista kiputiloista ja parantamaan yleistä terveyttään – jotta he voivat keskittyä siihen, mitä eniten rakastavat.