Kuinka purentalihashieronta voi parantaa elämänlaatuasi?

Elämä heittää meille aina silloin tällöin pieniä haasteita – olipa kyse sitten työstressistä, unettomista öistä tai jatkuvasta päänsärystä.

Yhä useammat meistä ovat kuitenkin löytäneet avun yllättävästä paikasta: purentalihashieronnasta.

Purentalihasten hieronta ei ehkä ole se ensimmäinen asia, joka sinulle tulee mieleen, kun ajattelet esimerkiksi päänsäryn tai vaikkapa unettomuuden hoitamista. Suosittelen vahvasti tätä vaihtoehtoa kuitenkin pohtimaan - Purentalihashieronta tarjoaa nimittäin monia etuja, jotka voivat parantaa merkittävästi elämänlaatuasi.

Tässä blogissa sukellamme syvälle tämän hoitomuodon saloihin ja selvitämme, miten se voi auttaa sinua.

Mikä on purentalihashieronta?

Purentalihashieronta keskittyy kasvojen, leuan, niskan ja pään alueen lihaksiin. Se on terapeuttinen hoitomuoto, joka pyrkii lievittämään jännitystä ja kipua, jotka johtuvat lihasten ylikuormituksesta tai purentaelimistön toimintahäiriöistä esim. bruksismista (hampaiden yöllinen narskuttelu tai yhteen pureminen).

Purentalihasten hieronta ei ainoastaan rentouta lihaksia vaan se voi myös parantaa leukanivelen liikkuvuutta ja vähentää näin stressiä.

Mitä hyötyjä purentalihashieronnasta on?

Kivunlievitys

Monet kärsivät jatkuvista päänsäryistä, niska- ja hartiasäryistä sekä kasvojen alueen kivuista, jotka johtuvat purentalihasten jännityksestä. Purentalihashieronta voi auttaa lievittämään näitä oireita tarjoamalla kohdennettua hoitoa lihaksille, jotka ovat jopa yllättäen näiden ongelmien taustalla.

Stressin vähentäminen

Stressi ja ahdistus voivat kiristää lihaksiamme, erityisesti purentalihaksiamme, mikä johtaa lisäjännitykseen ja jopa ikäviin kiputiloihin. Hieronta rentouttaa näitä lihaksia ja voi siten auttaa vähentämään stressin fyysisiä oireita.

Unenlaadun parantaminen

Jännittyneet purentalihakset voivat vaikeuttaa nukahtamista ja häiritä unen laatua. Useimmilla ylijännittyneet purentalihakset juontavat juurensa yöllisestä narskuttelusta tai hampaiden yhteen puremisesta eli bruksismista. Bruksaus itsessään voi heikentää unen laatua. Hieronnan rentouttava vaikutus ei ainoastaan lievitä kipua vaan myös edistää syvempää ja rauhallisempaa unta.

Päänsärkyjen lievittäminen

Jännityspäänsärky on yleinen vaiva, joka johtuu usein niska- ja hartialihasten kiristymisestä. Purentalihashieronta voi auttaa lievittämään tämän tyyppistä päänsärkyä, rentouttamalla lihaksia ja edistämällä verenkiertoa niskan, kaulan ja hartioiden alueella.

Miten purentalihashieronta toteutetaan?

Purentalihashieronta vaatii erikoiskoulutuksen saanutta terapeuttia, joka ymmärtää purentaelimistön toimintaa ja osaa kohdentaa hieronta oikeille lihasryhmille. Hoito voi sisältää pehmeiden kudosten käsittelyä, triggerpistehierontaa ja venytyksiä, jotka kaikki tähtäävät lihasten rentouttamiseen ja kivun lievittämiseen.

Mitä odottaa hoitosessiolta?

Hoitosessio kestää yleensä 45 minuutista tuntiin, riippuen yksilön tarpeista ja hoitotavoitteista. Terapeutti saattaa käsitellä sekä kasvojen että niskan alueen lihaksia, ja vaikka jotkut käsittelyt voivat tuntua intensiivisiltä, niiden tavoitteena on aina tuottaa helpotusta ja rentoutumista.

Johtopäätös

Vaikka purentalihashieronta voi tuntua erikoistuneelta hoitomuodolta, sen tarjoamat hyödyt voivat olla merkittäviä niille, jotka kärsivät jatkuvasta kivusta, stressistä tai unettomuudesta.

Purentalihashieronnan kyky lievittää kipua, vähentää stressiä ja parantaa unen laatua tekee siitä arvokkaan lisän kenen tahansa itsehoito-ohjelmaan. Jos koet jännitystä leuan, niskan tai kasvojen alueella, purentalihashieronta voi olla juuri se, mitä tarvitset parantamaan elämänlaatuasi.

Purentalihashieronta tarjoaa lähestymistavan, joka on sekä holistinen että kohdennettu, ja se voi olla ratkaiseva askel kohti parempaa hyvinvointia.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä joko johonkin alla esiteltyyn HE FYSION terapeuttiin tai suoraan HE FYSION asiakaspalveluun.

Hyödynnä samalla helmikuun kampanjatarjous ja tule kokemaan, miten purentalihashieronta voi auttaa juuri sinua.

HELMIKUUN KAMPANJA:

3X60MIN. SARJAKORTTI PURENTALIHASTEN HIERONTAAN 180€

Säästät 30€! Hanki itsellesi 3x60min. sarjakortti purentalihasten hierontaan ja sano hyvästit monille eri vaivoille!

3x60min. SARJAKORTTI

PURENTALIHASTEN HIERONTAAN

180€

(norm. 210€)

Saat tilauksen jälkeen spostiisi sähköisen sarjakortin, joka sisältää kyseiset hierontakerrat. Kortti voimassa 12kk.

SÄÄSTÄ 10€/HIERONTA

HE FYSION

Purentalihasten hierontaan erikoistuneet terapeutit

MIKAEL KIIKKA

Ortopedinen osteopaatti, koulutettu hieroja, purentalihasten hieronta

JOAKIM KULLBERG

Koulutettu hieroja, purentalihasten hieronta

JENNI SOIKKELI

Fysioterapeutti, koulutettu hieroja, pilatesohjaaj, purentalihasten hieronta

TEEMU LAGERSTRÖM

Peruskoulutus: Ortopedinen osteopatia, Urheilu- ja klassinen hieronta

Syventävät opinnot: Lääketieteellinen akupunktio, Lääkekoulutus, Kinesioteippaushoitaja

Valmistuin Suomen urheiluhierojaopistosta vuonna 2011 ja siitä asti olen työskennellyt HE FYSIOLLA.

Olen nuoresta asti urheillut erilaisten pallopelien parissa ja pelaan edelleen aktiivisesti jääkiekkoa, jalkapalloa ja golfia. Pitkällä urheilutaustallani oli suuri vaikutus siihen, miksi alunperin lähdin opiskelemaan urheiluhierojaksi.

Hierontakoulussa huomasin kiinnostukseni ihmisen anatomiaa kohtaan ja halusin lähteä laajentamaan anatomian tietojani ortopedisen osteopatian koulutuskeskukseen. 2012 alkaneista osteopatian opinnoista sain monipuoliset taidot erilaisten tuki- ja liikuntaelinvammojen sekä kehon muiden kiputilojen kliiniseen tutkimiseen, hoitamiseen ja kuntoutukseen.

Varaa aika, niin luodaan juuri sinulle sopiva hoitosuunnitelma!

TEEMU LAGERSTRÖM

Ortopedinen osteopaatti, koulutettu hieroja, fysiikkavalmentaja, purentalihasten hieronta

Lähde liikkeelle turvallisesti ja tehokkaasti

Jos et ole varma, sopiiko purentalihasten hieronta sinulelle, varaa aika ensin maksuttomaan etäkonsultaatioon. Käydään yhdessä läpi tämän hetkinen tilanteesi, taustasi sekä tavoitteesi. Konsultaation päätteeksi saat suosituksen siitä miten sinun kannattaa lähteä liikkeelle.

Jos taas haluat vain päästä äkkiä varaamaan itsellesi ensimmäisen hieronta-ajan, siirry suoraan ajanvaraukseen:

VARAA MAKSUTON ETÄKONSULTAATIO

VARAA AIKA MAKSUTTOMAAN ETÄKONSULTAATIOON

Täytä alla oleva lomake ja klikkaa Lähetä. Olemme sinuun yhteydessä valitsemanasi ajankohtana puhelimitse.

Oletko jo hyödyntänyt mahdollisen työsuhde-etusi? HE FYSION arvokortissa saat edulle parhaan arvon!


Ajankohtaista

Tarina HE FYSION taustalta - NÄIN URHEILUHIERONTA MULLISTI OMAN ELÄMÄNI YLI 30 VUOTTA SITTEN

Tutustuin itse ensimmäisen kerran kunnolliseen urheiluhierontaan lukioaikoina, kun harrastin aktiivisesti yleisurheilua SM-tasolla.


Olin lukion ekalle mennessä kärsinyt runsaan vuoden ajan takareisiongelmista. En pystynyt juoksemaan täysillä 20 metriä pidempään ilman, että oikea takareisi ei olisi revähtänyt. Tuolloin en tajunnut mistä tämä voi johtua. Treeneistä ei tullut yhtään mitään...

Nuoren urheilijan selkärangan rasitusmurtuma - Miten syntyy? Miten kuntoutetaan? Miten ennaltaehkäistään?

Tänä päivänä urheiluseuroissa liikunnan ja kilpaurheilun osuus kasvaa ja samanaikaisesti

nuorten vapaa-ajan liikkuminen ja liikunnan kokonaismäärät vähentyvät. Tämä lisää merkittävästi rasitusvammojen riskiä, jotka käsittävätkin nykyään melkein puolet lasten ja nuorten liikuntavammoista.


Näihin rasitusvammoihin kuuluu myös viime vuosikymmenien aikana lisääntyneet selkärangan rasitusmurtumat.

Oletko luullut venyttelyn vähentävän liikunnan jälkeistä lihaskipua? HE FYSION Teemu Lagerström kumoaa myytin venyttelyn

Venyttely voi tuntua mukavalta ja se parantaa liikkuvuutta. Tutkimuksissa ei ole kuitenkaan näyttöä siitä, että liikunnan jälkeinen venyttely nopeuttaisi palautumista.

HE FYSIO on vuodesta 2010 toiminut, luotettava kuntoutus-, hieronta- ja fysiikkavalmennuspalveluiden tarjoaja. Autamme sinua pääsemään eroon turhista kiputiloista ja parantamaan yleistä terveyttään – jotta sinä voit keskittyä siihen, mitä eniten rakastat.