Oletko luullut venyttelyn vähentävän liikunnan jälkeistä lihaskipua?

YLEn Puoli seitsemän ohjelma teki artikkelin venyttelystä Teemu Lagerströmin kanssa.

Teemu on ortopedinen osteopaatti sekä fysiikkavalmentaja ja hän palvelee asiakkaita HE FYSION Kampin ja Vallilan toimipisteissä.


Varsinkin moni meistä vähän jo enemmän elämää nähneistä liikunnan harrastajista, on tottunut uskomaan, että perinteinen venyttely vähentää loukkaantumisriskiä, liikunnan jälkeistä lihaskipua ja nopeuttaa palautumista.


Tämän uskomuksen saa pikku hiljaa jättää unholaan.


Uusimmat tutkimukset eivät nimittäin tue venyttelyn hyötyjä urheiluvammojen ehkäisyssä tai lihaskivun lievittämisessä. Sen sijaan, liikkuvuuden ja lihasvoiman parantamiseksi suositellaan lihaskuntoharjoittelua suurilla liikelaajuuksilla.


Venyttelyllä on oma paikkansa ja se voi olla hyödyllistä tietyissä tilanteissa, kuten osana tuki- ja liikuntaelinten vammojen hoitoa tai ikääntyneiden ja vähän liikkuvien ihmisten kudosten aineenvaihdunnan parantamiseksi​​.


Aihe on todella mielenkiintoinen ja herättää monia mielipiteitä. YLEn julkaisemaan artikkeliinkin tuli nopeasti kymmeniä kommentteja .


Lue koko artikkeli ja katso siihen liittyvät videot Ylen verkkosivuilta jo.my/venyttely https://yle.fi/a/74-20072128

OSKARI PAAVILAINEN

Peruskoulutus: Fysioterapeutti, fysiikkavalmentaja,

Urheilu- ja klassinen hieronta

Toimipisteet: Kamppi (Ruoholahdenkatu 12)

Valmistuin koulutetuksi hierojaksi 2014. Vuonna 2019 valmistuin Laurean ammattikorkeakoulusta fysioterapeutiksi. Työurani aikana olen keskittynyt erityisesti tuki- ja liikuntaelinperäisten vaivojen ennaltaehkäisyyn ja kuntoutukseen, olkapään sekä alaselän ja lonkan alueilla. HE FYSIOLLA vuodesta 2022.


Olen vuosia pelannut salibandyä, mikä herätti kiinnostukseni ihmiskehon toiminnallisuudesta ja vammojen selättämisestä. Nykyään kilpailen atiivisesti crossfitissa ja frisbeegolfissa, mikä tukee ammatillista osaamistani ja antaa arvokasta näkemystä urheiluun ja yleiseen toiminnallisuuteen liittyvässä kuntoutuksessa.


Tervetuloa vastaanotolleni, jossa yhdistän ammattitaitoni ja intohimoni. Varaa aika ja tehdään yhdessä sinulle sopiva hoitosuunnitelma.

Erikoisosaaminen:

Olkapään, alaselän ja lonkan alueen hoito ja kuntoutus

Tuki- ja liikuntaelinperäiset vaivat

Urheilu ja rasitusvammojen ennaltaehkäisy / hoito ja kuntoutus

Fysiikkavalmennus

Koulutus:

Espoon hierojakoulu 2014

Laurean ammattikorkeakoulu 2019

Huom! Vallilan toimipiste vain OP:n pääkonttorissa työskenteleville

"Jäähdyttelyn tarkoitus ei ole aiheuttaa lisäkuormaa keholle ja kuten jo todettu, ei urheilun jälkeen tehdyt venyttelyliikkeet edistä palautumista eivätkä estä lihaskipua.


Moni on kuitenkin tottunut venyttelemään ja pitää siitä. Voiko silloin venytellä vai onko siitä enemmän haittaa kuin hyötyä?"

Lähde liikkeelle turvallisesti ja tehokkaasti

Varaa aika maksuttomaan etäkonsultaatioon. Käydään yhdessä läpi tämän hetkinen tilanteesi, taustasi sekä tavoitteesi. Konsultaation päätteeksi saat suosituksen siitä miten sinun kannattaa lähteä liikkeelle.

Jos taas tiedät itsellesi parhaan palvelun, siirry suoraan ajanvaraukseen:


Ajankohtaista

Fysioterapian kartoituskäynti huhtikuun ajan 55€ (45min.)

Kärsitkö jatkuvista niska-hartiaseudun kivuista, olkapään alueen vaivoista, toistuvista alaselän ongelmista ja kiputiloista, vaivaako jokin vanha urheiluvamma? 


Käytä hyväksesi huhtikuun kampanjatarjouksemme ja varaa aika fysioterapeutin kartoitukseen! 

Osteopaatin kartoituskäynti maaliskuun ajan kampanjahintaan!

Miten osteopatia voi auttaa juuri sinua? Kun varaat ajan osteopaatille, käynnistyy vastaanotto henkilö- ja terveystietojen selvittämisellä. Samalla kartoitetaan tarkemmin sinun vaivasi tilanne sekä millaisia toiveita ja tavoitteita sinulla on.


Jos olet miettinyt jo pidempään, että haluat laittaa kropan kuntoon tai päästä eroon jostain jo ehkä pitkäänkin sinua vaivanneesta vaivasta, hyödynnä maaliskuun kampanjaetu!

HE FYSION Kampin toimipisteellä mahdollisuus varata aikoja naprapaattiopiskelijalle

HE FYSION Kampin toimipisteellä on koko maaliskuun ajan mahdollisuus päästä hoitamaan omat pienet tai isommat vaivat kuntoon, kun 4. vuoden AMK naprapaattiopiskelija Henriikka Hämäläinen suorittaa meillä omaa työharjoitteluansa.

HE FYSIO on vuodesta 2010 toiminut, luotettava kuntoutus-, hieronta- ja fysiikkavalmennuspalveluiden tarjoaja. Autamme sinua pääsemään eroon turhista kiputiloista ja parantamaan yleistä terveyttään – jotta sinä voit keskittyä siihen, mitä eniten rakastat.