Kipu on ikävä vieras. Se passivoi ja lisää stressiä. Mitä kivulle voi tehdä?

Kuulutko siihen enemmistöön, joka muistaa liikkuvuus- ja tukilihasten harjoitteet aina vasta siinä kohtaa, kun kipu pääsee taas yllättäen iskemään siihen tuttuun paikkaan? Alaselkä tai niskat jumiin. Lapojen välissä yllättävä sähköisku ja sen jälkeen rintaranka ei kierry mihinkään. Portaissa polven vihlaisu. Olkapäässä pistävä kipu, kun nostat kauppakasseja auton perään. Päänsärky alkaa vaivaamaan jo liian säännöllisesti.


Edellä mainitut kiputilat olisi voitu erittäin todennäköisesti ennaltaehkäistä järkevästi suunnitellun liikunnan, hyvän ergonomian, kehonhuollon ja ravitsemuksen yhdistelmällä. Joskus meille kuitenkin tulee vastaan äkillisiä tilanteita, kuten onnettomuudet tai akuutit vammat, joita ei edes parhaiten toteutetulla ennaltaehkäisyllä olisi kyetty välttämään.


Yhtä kaikki, kipu on ikävä vieras. Se passivoi meidät nopeasti. Nostaa stressitasot huippuun ja pahimmillaan häiritsee joka päiväistä elämää ja vie yöunet. Tällaisessa tilanteessa on tärkeintä, että et jää kipusi kanssa yksin, vaan haet itsellesi apua.


Osteopaatti, fysioterapeutti vai jalkaterapeutti?


Joskus sinulle paras tilanne on se, että saat hoitoa esimerkiksi kaikilta näiltä kolmelta. Ja sen lisäksi vielä koulutetulta hierojalta.


Osteopaatti hoitaa hyvin monia kehon eri ongelmia, kuten erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön ja hermoston kipu- ja jännitys- sekä heikkoustiloja. Osteopaatit hoitavat myös erilaisten traumojen, kuten erilaisten murtumien sekä muiden vammojen jälkitiloja. Osteopaatin osaamisen kautta kyetään vahvistamaan mm. hermoston toimintaa ja tätä kautta tasapainottamaan kehoa ja näin voidaan positiivisesti vaikuttaa moniin vaivoihin sekä edistää toipumista. Osteopaatille hakeudutaan myös, kun halutaan ennaltaehkäistä kehon erilaisten jännitys- sekä kipu- ja ärsytystilojen syntymistä.


Osteopaattinen hoito käynnistyy aina tarkalla kyseisen vaivan tutkimisella. Hoitotekniikoina osteopaatti käyttää ohjattua harjoittelua, pehmykudoskäsittelyä ja nivelten mobilisaatio- ja manipulaatiotekniikoita perustuen tutkimisella tehtyihin löydöksiin.


Fysioterapeutti on erityisesti kuntoutuksen ammattilainen, jolta saat avun akuuttiin kipuun tai kun tarvitset ammattitaitoista apua tapaturmasta tai leikkauksesta kuntoutumiseen. Fysioterapeutti varmistaa, että sinä opit tekemään kuntoutuksessa vaadittavat harjoitteet oikein ja koet ne turvallisiksi ja hyödyllisiksi paranemisen kannalta. Fysioterapeutti hyödyntää hoitaessa myös manuaalisia tekniikoita kuten nivelmobilisointeja ja hierontaa.


Jalkaterapeutin osaamisesta on äärimmäisen paljon hyötyä tilanteessa, jossa kipu tai kivun aiheuttaja paikallistetaan alaraajoihin tai esimerkiksi jalkateriin. Kovin monesti mm. selkä tai jopa niska- ja hartiakivut ovat johtuneet asiakkaan jalkaterien heikkoudesta tai virheasennoista.


Kuntoutuksen ammattilaisten lisäksi koko kuntoutusprosessissa ja kivun hoidossa on joskus erittäin tärkeää hyödyntää myös koulutettujen hierojien osaamista.


Todellisen kuntoutusalan ammattilaisen tunnistaa siitä, että hän kykenee aina näkemään sen mikä on asiakkaalle itselleen missäkin kuntoutusprosessin vaiheessa paras mahdollinen hoito ja hän myös tämän asiakkaalleen järjestää.

TÄRKEIN TEKIJÄ = ASIAKAS ITSE

Oli kyse sitten kenestä tahansa kivun hoitoon ja kuntoutukseen liittyvästä ammattilaisesta, tärkeintä on että asiakas saadaan sitoutettua ja motivoitua osaksi aktiivista kuntoutusprosessia.

Akuutti kivun hoito voi joskus onnistua niin hyvin, että tämä laskee asiakkaan omaa motivaatiota omatoimisten harjoitteiden tekemiseen. Raaka totuus on kuitenkin se, että kun me haluamme pitkäaikaisia tuloksia, tulee kuntoutusjakson olla aktiivinen ja kehittyvä ei passiivinen.

Aktiivisella ja kehittyvällä tässä tarkoitetaan sitä, että asiakas itse tekee suunnitellusti asiantuntijan hänelle antamat harjoitteet ja asiantuntija kehittää kuntoutusohjelmaa jatkuvasti asiakkaan kehittymisen mukana. Ideaalisessa tilanteessa kuntoutusprosessin aikana päästään tilanteeseen, jossa asiakas on paremmassa kunnossa kuin mitä hän oli ennen akuutin tai kroonisen vaivan ilmestymistä.


ALOITA AKTIIVINEN JA KIVUTON VUOSI

HE FYSION AMMATTILAISTEN KANSSA!

FYSIOTERAPEUTIN, OSTEOPAATIN TAI JALKATERAPEUTIN KARTOITUSKÄYNTI KOKO TAMMIKUUN AJAN VAIN 49€ (norm. 65€)

Näin lunastat tarjouksen:

Jos et tiedä varmaksi kuka HE FYSION ammattilaisista on sinulle sopivin, varaa aika maksuttomaan etäkonsultaatioon. Käydään tilanteesi läpi, valitaan sinulle sopivin palvelun tarjoaja ja varataan aika.

VARAA MAKSUTON ETÄKONSULTAATIO

VARAA MAKSUTON ETÄKONSULTAATIO

Pyrimme aina ottamaan sinuun yhteyttä valitsemanasi ajankohtana.

Jos tämä ei jostain syystä onnistu, lähetämme sinulle tekstiviestin, jossa ehdotamme korvaavaa ajankohtaa.

Jos taas tiedät kenelle haluat kartoituskäynnin varata, siirry alla olevien painikkeiden kautta suoraan haluamasi toimipisteen ajanvaraukseen ja varaa aika palveluun Kartoituskäynti (enint. 45min.)

*Vallilan toimipiste vain OP:n pääkonttorin talossa työskenteleville

Pyydä tarjous sarjakortista


Jos sinulla on saldoa Epassissa, Smartumissa tai Edenredissä jäljellä, ja haluat hyödyntää sen johonkin tietyyn palveluun. Ota yhteyttä tämän lomakkeen kautta ja pyydä tarjous sarjakortista haluamaasi palveluun!

VALJASTA TYÖSUHDE-ETUSI HYÖTYKÄYTTÖÖN - Pyydä tarjous sarjakortista!

HYÖDYNNÄ KAMPANJATARJOUKSET TYÖSUHDE-EDULLA

Täytä alla oleva lomake ja klikkaa Lähetä. Olemme sinuun yhteydessä ja autamme pelastamaan jäljellä olevat saldosi hyötykäyttöön.

HYÖDYNNÄ KAMPANJATARJOUKSET TYÖSUHDE-EDULLA

Täytä alla oleva lomake ja klikkaa Lähetä. Olemme sinuun yhteydessä ja autamme pelastamaan jäljellä olevat saldosi hyötykäyttöön.

HYÖDYNNÄ KAMPANJATARJOUKSET TYÖSUHDE-EDULLA

Täytä alla oleva lomake ja klikkaa Lähetä. Olemme sinuun yhteydessä ja autamme pelastamaan jäljellä olevat saldosi hyötykäyttöön.

NÄIN KÄYNNISTÄT KUNTOUTUSPROSESSIN HE FYSION AMMATTILAISTEN KANSSA

HE FYSION kuntoutuspalvelut ovat tarjolla kaikissa toimipisteissä. Pääset alla olevien painikkeiden kautta suoraan toimipisteiden ajanvaraukseen.

Jos et vielä tiedä mikä palvelu on sinulle sopivin, voit myös varata ajan maksuttomaan etäkonsultaatioon. Näin varmistat, että saat heti itsellesi parhaan mahdollisen avun!

#osteopatiakamppi #osteopatiakallio #fysioterapiakamppi #fysioterapiahelsinki #osteopatiahelsinki #osteopatiahakaniemi #fysioterapiakallio

Ajankohtaista

Tarina HE FYSION taustalta - NÄIN URHEILUHIERONTA MULLISTI OMAN ELÄMÄNI YLI 30 VUOTTA SITTEN

Tutustuin itse ensimmäisen kerran kunnolliseen urheiluhierontaan lukioaikoina, kun harrastin aktiivisesti yleisurheilua SM-tasolla.


Olin lukion ekalle mennessä kärsinyt runsaan vuoden ajan takareisiongelmista. En pystynyt juoksemaan täysillä 20 metriä pidempään ilman, että oikea takareisi ei olisi revähtänyt. Tuolloin en tajunnut mistä tämä voi johtua. Treeneistä ei tullut yhtään mitään...

Nuoren urheilijan selkärangan rasitusmurtuma - Miten syntyy? Miten kuntoutetaan? Miten ennaltaehkäistään?

Tänä päivänä urheiluseuroissa liikunnan ja kilpaurheilun osuus kasvaa ja samanaikaisesti

nuorten vapaa-ajan liikkuminen ja liikunnan kokonaismäärät vähentyvät. Tämä lisää merkittävästi rasitusvammojen riskiä, jotka käsittävätkin nykyään melkein puolet lasten ja nuorten liikuntavammoista.


Näihin rasitusvammoihin kuuluu myös viime vuosikymmenien aikana lisääntyneet selkärangan rasitusmurtumat.

Oletko luullut venyttelyn vähentävän liikunnan jälkeistä lihaskipua? HE FYSION Teemu Lagerström kumoaa myytin venyttelyn

Venyttely voi tuntua mukavalta ja se parantaa liikkuvuutta. Tutkimuksissa ei ole kuitenkaan näyttöä siitä, että liikunnan jälkeinen venyttely nopeuttaisi palautumista.

HE FYSIO on vuodesta 2010 toiminut, luotettava kuntoutus-, hieronta- ja fysiikkavalmennuspalveluiden tarjoaja. Autamme sinua pääsemään eroon turhista kiputiloista ja parantamaan yleistä terveyttään – jotta sinä voit keskittyä siihen, mitä eniten rakastat.