Nousiko mieleesi ajatus, että haluat tehdä tästä juoksukaudesta varmuudella onnistuneen?

Hyvä, hienoa! Tarjoamme toukokuun loppuun asti kaikille juoksun harrastajille HE FYSIO RUN -palvelut etuhintaan. Voit valita yksittäisen kartoituksen tai 5-kerran sarjakortin tai vaikka molemmat. Voit käydä ensin kartoituksessa ja hankkia sarjakortin sitten kartoituksen päätteeksi .


Ja jos haluat viedä oman harjoittelun vielä astetta pidemmälle, kannattaa sinun lisätä Firstbeat Life hyvinvointi- ja kuntotestauspalvelu säännöllisesti tulevan kolmen kuukauden ohjelmaan.

HE FYSIO RUN KARTOITUSKÄYNTI (60min.)

65€

(norm. 80€)

Siirry joko varaamaan aika Kampin toimipisteelle tai osta kartoitukseen oikeuttama lahjakortti. Kortti voimassa 12kk toimituspäivästä lukien.

SÄÄSTÄ 15€

5 KERRAN SARJAKORTTI KUNTOUTUS-, VALMENNUS- JA HOITOKÄYNNEILLE (5X60MIN.)

€360

(norm. 400€)

Osta sarjakortti alla olevan painikkeen kautta. Lähetämme kortin spostiisi. Kortti voimassa 12kk toimituspäivästä lukien.

SÄÄSTÄ 40€

FIRSTBEAT LIFE. -15%!

LOPETA ARVAILU. TEHOSTA PALAUTUMISTA JA PARANNA TREENIEN VAIKUTTAVUUTTA FIRSTBEATIN HYVIVOINTIANALYYSILLÄ JA KUNTOTESTILLÄ. SÄÄSTÄ 15%!

Oma mittalaite ja 3kk rajaton käyttöoikeus nyt vain 227,80€!

(norm. 268€)

Jos sinulla on jo Firstbeatin mittalaite käytössä, voit jättää sen tilaukselta pois. Maksat tällöin esimerkiksi 3kk palvelusta vain 84,15€. Voit halutessasi valita myös pidemmän tilausjakson. Alennetut hinnat näet tilauksen yhteydessä.

Valitun palvelujakson aikana voit tehdä rajattoman määrän Firstbeat hyvinvointianalyysejä.

3 kuukauden jaksoon sisältyy lisäksi yksi 30min. etävalmennus hyvinvointivalmentajan kanssa. 6 kuukauden jaksoon kaksi ja 12 kuukauden jaksoon 4 kpl 30min. etävalmennuksia. Tarvittaessa voit ostaa henkilökohtaista valmennusta lisää.

Kevät aurinko herättää meissä monissa juoksuhalut. Älä anna loukkaantumisen tai rasitusvammojen kuitenkaan pilata käynnistyvää juoksukautta.

Kevät aurinko on pikkuhljaa sulatellut viimeisetkin lumet jo pois kaduilta. Lenkkipolut näyttävät houkuttelevilta ja lenkkitossuja kiristelläänkin jo monessa kodissa.


Kevään juoksuinnostuksessa piilee kuitenkin vaaroja rasitusvammojen suhteen. Mikäli olet jaksanut juosta läpi talven ulkona tai juoksumatolla, lähtökohtasi ovat paremmat. Pitää kuitenkin muistaa, että asfaltin kovuus on eri luokkaa kuin juoksumaton, joten askelluksesta johtuvaa iskutuksen määrää tulee lisätä nousujohteisesti kesää kohti. Jos taas viimeiset juoksulenkkisi ovat viime syksyltä, niin näillä vinkeillä saatat pelastaa kehon rasitusvammoilta.


Listasimme vinkkejä juoksun aloittamiseen talven jälkeen. Miten sen tekee tehokkaasti ja ennen kaikkea rasitusvammojen suhteen turvallisesti.

OSKARI PAAVILAINEN

Peruskoulutus: Fysioterapeutti, fysiikkavalmentaja,

Urheilu- ja klassinen hieronta

Toimipisteet: Kamppi (Ruoholahdenkatu 12)

Valmistuin koulutetuksi hierojaksi 2014. Vuonna 2019 valmistuin Laurean ammattikorkeakoulusta fysioterapeutiksi. Työurani aikana olen keskittynyt erityisesti tuki- ja liikuntaelinperäisten vaivojen ennaltaehkäisyyn ja kuntoutukseen, olkapään sekä alaselän ja lonkan alueilla. HE FYSIOLLA vuodesta 2022.


Olen vuosia pelannut salibandyä, mikä herätti kiinnostukseni ihmiskehon toiminnallisuudesta ja vammojen selättämisestä. Nykyään kilpailen atiivisesti crossfitissa ja frisbeegolfissa, mikä tukee ammatillista osaamistani ja antaa arvokasta näkemystä urheiluun ja yleiseen toiminnallisuuteen liittyvässä kuntoutuksessa.


Tervetuloa vastaanotolleni, jossa yhdistän ammattitaitoni ja intohimoni. Varaa aika ja tehdään yhdessä sinulle sopiva hoitosuunnitelma.

Erikoisosaaminen:

Olkapään, alaselän ja lonkan alueen hoito ja kuntoutus

Tuki- ja liikuntaelinperäiset vaivat

Urheilu ja rasitusvammojen ennaltaehkäisy / hoito ja kuntoutus

Fysiikkavalmennus

Koulutus:

Espoon hierojakoulu 2014

Laurean ammattikorkeakoulu 2019

Huom! Vallilan toimipiste vain OP:n pääkonttorissa työskenteleville

Nousujohteisuus

Moni lähtee kevään ensimmäisiin juoksuihin samoilla vauhti- ja aikatavoitteilla kuin edellisenä syksynä. Se saattaakin johtaa juoksun suhteen yleisimpiin rasitusvammoihin, kuten säärien, polvien, jalkapohjien sekä lantion alueen kiputiloihin.

Talven jälkeen juoksu kannattaa aloittaa reilusti kevyemmin kuin mihin se jäi syksyllä. Totuttele keho taas sykkeiden nousuun, alustan tasoeroihin sekä askelluksen iskutukseen. Muista myös antaa keholle aikaa palautua lenkkien välillä. Kun juoksu rupeaa tuntumaan helpommalta ja kevyemmältä, niin nosta juoksuvauhtia sekä matkoja pikkuhiljaa.

Kehon kuunteleminen


Rasitusvammat nimensä mukaisesti syntyvät rasituksesta. Jos kipua esiintyy viikkojen ajan aina juoksulenkin yhteydessä loppua kohden ja seuraavana päivänä, niin keho yrittää ilmoittaa olisiko hyvä hetki keventää hieman harrastusta. Tässä kohtaa on hyvä miettiä voisiko juoksutekniikassa tai juoksumäärissä olla myös kehitettävää.

Lepo, uni ja ravinto nousevatkin pääosaan palautumisen suhteen. Lause ’’lihakset kehittyvät levossa’’ onkin hyvä muistaa, kun lenkit pitenevät kevään mittaan.

Juoksutekniikka

Puutteellinen juoksutekniikka hidastaa juoksuvauhtia, kuluttaa enemmän energiaa sekä altistaa kehon rasitusvammoille. Jos kärsit juoksukauden aikana useista rasitusvammoista, niin mahdolliset tekniikkavirheet kannattaa tarkistaa, voisiko sieltä löytyä kipuihin syy.

Juoksutekniikan suhteen kannattaa muistaa, että juoksijan kuntotaso ja lihasvoiman taso vaikuttavat tekniikkaan hyvin paljon. Juoksukunnon ja voiman kehittyessä myös tekniikka paranee.

Tekniikan viilauksilla voidaan saavuttaa juoksulenkeille taloudellisuutta, vauhtia, sekä ennen kaikkea rasitusvammojen ennaltaehkäisyä. Juoksutekniikkaa kannattaakin aina ylläpitää ja kehittää, niin lenkeistä voi nauttia enemmän.

Monipuolinen harjoittelu

Tutkimusten mukaan monipuolinen harjoittelu vähentää vammojen syntyä. Juoksulenkkien ei tarvitse aina tapahtua samalla alustalla, vauhdilla ja ajalla suoritettuina. Harjoitteluun voi lisätä voimaharjoittelua, ylä- tai alamäkijuoksua, polkujuoksua ja porrastreeniä kävellen sekä juosten.

Varsinkin talvitauon jälkeen asfaltille siirtyminen kannattaa tehdä asteittain. Asfaltilla syntyvää iskutusta tulee nousujohteisesti lisätä viikoittain. Ensimmäisinä viikkoina tämän voi toteuttaa tekemällä puolet peruskestävyysharjoituksista pyörällä, uimalla tai soutaen. Se vähentää niveliin ja lihaksiin kohdistuvaa iskutusta, mutta silti kehittää aerobisen kynnyksen tasoa samoissa määrin kuin juoksukin.

Tavoite

Tavoitteet piristävät ja motivoivat harrastusta ihan eri tavalla. Monella tavoitteet ovat pidemmissä juoksukilpailuissa joko ajallisesti tai itsensä ylittämisessä. Tavoitteiden ei tarvitse olla kilpailuihin liittyvää, vaan se voi myös liittyä juoksujen kilometrimäärään kesässä, painon hallintaan tai tietyn pituisen lenkin juoksemiseen ilman kävelytaukoja.

Tulosten seurantajaksot motivoivatkin harrastajaa juoksuun enemmän, etenkin kun huomaa juoksuvauhdin suhteen kannustavia tuloksia.

Joten pyri luomaan itsellesi pienempi tai isompi tavoite tulevalle kesälle, joka motivoi juoksuharrastustasi ja pitää mielen virkeänä.

Kirjoittaja:

TEEMU LAGERSTRÖM

Ortopedinen osteopaatti, fysiikkavalmentaja, koulutettu hieroja

TUTUSTU TARKEMMIN

TEEMU LAGERSTRÖM

Peruskoulutus: Ortopedinen osteopatia, fysiikkavalmentaja,

Urheilu- ja klassinen hieronta

Toimipisteet: Kamppi (Ruoholahdenkatu 12) ja Vallila (Vääksynkuja 1)

Minulla on pitkä urheilutausta erilaisten pallopelien parista. Jääkiekko, jalkapallo, golf ja kuntosali ovat vieläkin aktiivisesti elämässäni mukana. Hyödynnän monipuolista urheilutaustaani fysiikkavalmennuksissa.


Hoitotilanteessa käytän erilaisia pehmytkudostekniikoita sekä nivelten manipulaatio- ja mobilisaatiotekniikoita. Hoidon yhteydessä hyödynnän tarvittaessa apuna akupunktiota, ultraäänikuvantamista sekä kinesio- ja urheiluteippausta.

Huomioin asiakkaan toiveet ja tavoitteet aina hoitoa suunnitellessani. Vaivan hoito ja kuntoutussuunnitelma toteutetaan yhteisymmärryksessä asiakkaan kanssa. Asiakaskohtaamisessa minulle on tärkeää hyvä vuorovaikutus, luottamus ja se, että asiakas tuntee olevansa etusijalla.

Erikoisosaaminen:

Tuki- ja liikuntaelinvammojen kliininen tutkiminen, hoito ja kuntoutus

Selkärangan ja niskan kiputilat

Lonkka- ja polvivaivat

Lihas- ja jännevammat

Krooniset kiputilat

Neurologiset vaivat

Urheilu- ja rasitusvammat

Leikkausten jälkeinen kuntoutus

Fysiikkavalmennus / Kiinnostuksen kohteina juoksu, jalkapallo, jääkiekko ja golf

Koulutus:

Ortopedinen osteopaatti, Ortopedisen osteopatian koulutuskeskus 2012–2016

Urheiluhieroja, Suomen urheiluhierojaopisto 2010–2011

Lisäkoulutukset:

  • Liikuntalääketieteen ja valmennuksen opinnot 2023/XAMK
  • Lannerangan mekaaninen diagnosointi ja terapia 2019
  • Lääketieteellisen akupunktion koulutus 2018
  • Alaselkäkivun moderni kliininen päättely 2018
  • Lääkekoulutus 2017
  • Kinesioteippauskoulutus 2012
  • Lukuisat pienemmät seminaarit ja lisäkoulutukset

Huom! Vallilan toimipiste vain OP:n pääkonttorissa työskenteleville

"Jos taas viimeiset juoksulenkkisi ovat viime syksyltä, niin näillä vinkeillä saatat pelastaa kehosi rasitusvammoilta." -Teemu Lagerström

Nousiko mieleesi ajatus, että haluat tehdä tästä juoksukaudesta varmuudella onnistuneen?

Hyvä, hienoa! Tarjoamme toukokuun loppuun asti kaikille juoksun harrastajille HE FYSIO RUN -palvelut etuhintaan. Voit valita yksittäisen kartoituksen tai 5-kerran sarjakortin tai vaikka molemmat. Voit käydä ensin kartoituksessa ja hankkia sarjakortin sitten kartoituksen päätteeksi .


Ja jos haluat viedä oman harjoittelun vielä astetta pidemmälle, kannattaa sinun lisätä Firstbeat Life hyvinvointi- ja kuntotestauspalvelu säännöllisesti tulevan kolmen kuukauden ohjelmaan.

HE FYSIO RUN KARTOITUSKÄYNTI (60min.)

65€

(norm. 80€)

Siirry joko varaamaan aika Kampin toimipisteelle tai osta kartoitukseen oikeuttama lahjakortti. Kortti voimassa 12kk toimituspäivästä lukien.

SÄÄSTÄ 15€

5 KERRAN SARJAKORTTI KUNTOUTUS-, VALMENNUS- JA HOITOKÄYNNEILLE (5X60MIN.)

€360

(norm. 400€)

Osta sarjakortti alla olevan painikkeen kautta. Lähetämme kortin spostiisi. Kortti voimassa 12kk toimituspäivästä lukien.

SÄÄSTÄ 40€

FIRSTBEAT LIFE. -15%!

LOPETA ARVAILU. TEHOSTA PALAUTUMISTA JA PARANNA TREENIEN VAIKUTTAVUUTTA FIRSTBEATIN HYVIVOINTIANALYYSILLÄ JA KUNTOTESTILLÄ. SÄÄSTÄ 15%!

Oma mittalaite ja 3kk rajaton käyttöoikeus nyt vain 227,80€!

(norm. 268€)

Jos sinulla on jo Firstbeatin mittalaite käytössä, voit jättää sen tilaukselta pois. Maksat tällöin esimerkiksi 3kk palvelusta vain 84,15€. Voit halutessasi valita myös pidemmän tilausjakson. Alennetut hinnat näet tilauksen yhteydessä.

Valitun palvelujakson aikana voit tehdä rajattoman määrän Firstbeat hyvinvointianalyysejä.

3 kuukauden jaksoon sisältyy lisäksi yksi 30min. etävalmennus hyvinvointivalmentajan kanssa. 6 kuukauden jaksoon kaksi ja 12 kuukauden jaksoon 4 kpl 30min. etävalmennuksia. Tarvittaessa voit ostaa henkilökohtaista valmennusta lisää.

Heräsikö uusia kysymyksiä? Varaa maksuton etäkonsultaatio ja varmista oikeat toimenpiteet.

Etäkonsultaation aikana käydään nykytilanne rauhassa läpi. Konsultaation päätteeksi saat suosituksen seuraavista toimenpiteistä. Näin varmistat, että oikea kuntoutus ja hoito aloitetaan välittömästi.


Ajankohtaista

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, kuinka hyvin todella tunnet oman kehosi ja sen tarpeet?

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, kuinka hyvin todella tunnet oman kehosi ja sen tarpeet?


Kehomme lähettää jatkuvasti signaaleja, jotka kertovat hyvinvoinnistamme, mutta niiden tulkitseminen voi olla haastavaa. Elämme kiireisessä maailmassa, jossa stressi ja väsymys ovat arkipäivää, mutta harvoin pysähdymme todella ymmärtämään niiden syitä tai seurauksia.

Vinkit: Näin parannat kuntoasi ja hyvinvointiasi ikääntymisestä huolimatta

Kun heräät aamulla, oletko paremmassa kunnossa kuin edellisenä aamuna vai onko sekä kehosi että mielesi pienen napautuksen heikommassa tilassa kuin päivää aiemmin?


Tämä kysymys on tärkeä, sillä se heijastaa päivittäisten valintojemme vaikutusta hyvinvointiimme ja terveyteemme. Ikääntyminen tuo mukanaan luonnollisesti haasteita, mutta se ei tarkoita, että emme voisi kehittää itseämme joka päivä.

Heinäkuussa hierontaan lomahinnoin!

Kesä on täydellistä aikaa huolehtia hyvinvoinnista ja aktiviteetista, ja nyt onkin erinomainen mahdollisuus hyödyntää hierontapalveluitamme loma-aikaan sopivaan hintaan.


Koko heinäkuun ajan tarjoamme hierontaa huomattavasti normaalia edullisemmin, jotta voit pitää itsesi aktiivisena ja rentoutuneena läpi kesän.

PYYDÄ TARJOUS TYÖYHTEISÖLLE TAI SEURALLE.

Haluatko tarjota seurasi jäsenistölle, joukkueelle, työyhteisölle tai muulle ryhmälle mahdollisuuden hyödyntää HE FYSION palveluita normaalia EDULLISEMMIN?

TÄYTÄ OHEINEN LOMAKE JA LÄHETÄ MEILLE TARJOUSPYYNTÖ.

Tässä tarjolla ehkä helpoin ja nopein tapa aloittaa matka kohti terveempää ja toimintakykyisempää kehoa.