TARINA HE FYSION TAUSTALTA:

NÄIN URHEILUHIERONTA MULLISTI OMAN ELÄMÄNI YLI 30 VUOTTA SITTEN.

Tutustuin itse ensimmäisen kerran kunnolliseen urheiluhierontaan lukioaikoina, kun harrastin aktiivisesti yleisurheilua SM-tasolla.


Olin lukion ekalle mennessä kärsinyt runsaan vuoden ajan takareisiongelmista. En pystynyt juoksemaan täysillä 20 metriä pidempään ilman, että oikea takareisi ei olisi revähtänyt. Tuolloin en tajunnut mistä tämä voi johtua. Treeneistä ei tullut yhtään mitään. Treenjä oli kuitenkin kohtuullisen paljon. Urheilulukion viikko-ohjelmassa pelkästään 5x2h aamutreenit ja tähän omat treenit päälle. Treenien tuntimäärä meni viikkotasolla helposti yli 20 tunnin.


Porissa vaikutti tuohon aikaan lääkäri nimeltään Ylermi Luttinen. Varasimme Ylermille ajan, tavoitteena selvittää mikä tässä kropassa on vikana.


Ylermin diagnoosi oli selvä. Selän lihakset, erityisesti alaosasta niin jumissa, että koko takaketju ei päässyt toimimaan oikein. Juostessa tämä aiheutti erityisesti takareisille erittäin kovan rasituksen ja ne myös pettivät.


Ylermin hoitosuositus taas oli sellainen mitä voisi nykyaikana pitää jopa kohtuullisen poikkeuksellisena: Sain 10 - 15 kerran lähetteen tunnin kunnolliseen urheiluhierontaan. Tuohon aikaan näihin hierontoihin sai myös korvauksen vakuutusyhtiöltä!


Varasin ensimmäisen hieronta-ajan hierojalle jota oma mummini suositteli minulle. Oli kuulemma Luvian yksi parhaimmista hierojista. Tämän hieronnan jälkeen olin todella turhautunut. Tuo kaveri ei saanut mitään aikaiseksi. Mitä ajan ja rahan haaskausta ajattelin jo tuolloin.


Palasin Ylermin luokse ja kysyin suosituksen hierojasta. Ylermi pahoitteli, että ei ollut aiemmin hoksannut suositella Juha Koivusta. Hän sanoi, että luuli kaikkien tietävän, että Porissa mennään automaattisesti hierontaan Juhalle, jos tuloksia halutaan saada aikaan. Juhan vastaanotto oli tuolloin Porin urheilutalolla. Jo ensimmäinen hierontakerta antoi osviittaa siitä mitä oli tulossa. Juha oli ja on edelleen aivan käsittämättömän loistava hieroja. Otteet olivat sellaiset, että todellakin tiesit olevasi hieronnassa.


Tämän lisäksi vanhana painonnoston Pohjoismaiden mestarina, Juha hallitsi myös psyykkisen puolen loistavasti. Jokaisen hieronnan aikana hän kertoi samalla, miten se tietty jumikohta kropassa antoi hienosti periksi aina sillä viidennellä "survaisulla". Hierottava sai todellakin kunnollisen hieronnan sekä lisäksi ehkä sen tärkeimmän - uskon siihen, että paikat ovat nyt auki ja kunnossa.

Kolmannen hierontakerran jälkeen uskalsin lähteä jo juoksemaan pidempiä vetoja. Tuo tunne oli uskomaton. En pelännyt enää ollenkaan, että takareisi "leikkaisi kiinni".

Kuten arvata saattaa sai Juha itsestäni kanta-asiakkaan. Meidän koko urheilulukion yleisurheiluporukka alkoi käymään hänellä säänöllisesti hieronnassa.


Joka kolmas viikko oli kevyempi viikko ja siihen sisällytettiin myös hierontakäynti. Hieronnan jälkeen päivä totaalista huilia ja sitten takaisin treenaamaan. En unohda koskaan sitä tunnetta mikä hieronnan jälkeen tuossa ensimmäisessä treenissä oli! Jalat tuntuivat uskomattoman kevyiltä. Omassa mielessäni juoksu sujui ja näytti kuin Carl Lewisilla aikoinaan ja loikat lensivät samaan malliin kuin Jonathan Edwardsilla.


Kävin Juhalla hieronnassa koko lukio ajan. Sen jälkeen matka vei Hämeenlinnan kautta Helsinkiin. Molemmissa paikoissa aloin aina etsimään itselleni kunnon hierojaa. Hyviä hierojia löytyi, mutta ei lähellekään Juhan veroista. Syy ei välttämättä ollut hierontaotteissa ja osaamisessa vaan pitkälti ehkä tuossa psyykkisessä puolessa.


Se oikea löytyy jälleen


Löysin etsimäni hierojan vihdoin vuoden 2010 lopulla. Olimme päättäneet perustaa HE FYSION ja rekrytoimme yritykseen ensimmäisiä hierojia.


Yksi näistä rekrytoinneista oli Roope ja muistan ensimmäisen hänen käsittelynsä kuin eilisen päivän. Itse hierontatapahtuma oli sellaista ihanaa kivun, pienen tuskan ja lihasten pehmenemisen tunnetta.


Tulokset näkyivät konkreettisesti jo seuraavana päivänä. Matkustin viettämään perjantai-iltaa serkkupojan mökille. Istahdimme illalla paljuun ja siinä parin minuutin päästä ihmettelin, että miten nämä mun jalkalihakset liikkuvat niin ihmeellisesti. Ne siis oikeasti höllyivät lämpimässä vedessä ees taas. Mieleni valtasi euforinen tunne - Olin löytänyt Koivusen Juhalle vertoja vetävän hierojan ja vielä rekrytoinut hänet HE FYSIOON!


Roope toimi myös omana hovihierojanani, kun valmistauduin Tukholman maratooneille. Valmistautuminen oli aina sama: 36h ennen juoksun starttia asettauduin hierontaplintille ja Roope toteutti 2 tunnin todella intensiivinen hieronnan jaloille, pakaroille ja alaselälle. Tämän jälkeen tiesin olevani valmis juoksuun. Ainut ongelma tässä tuli siitä, että ensimmäinen 5 kilometriä tuli juostua poikkeuksetta liian lujaa, koska fiilis oli niin käsittämätön. Taas tuntui siltä samalta ku vajaa 20 vuotta aiemmin Porin urheilutalossa. Tällä kertaa ei juostu kuin Lewis. Juostiin kuin Eliud Kipchoge.


Meillä ei taputella


Ensimmäisestä aukiolopäivästä lähtien on HE FYSION slogan ollut Meillä ei taputella. Niin kuin jo aiemmin mainitsin, tiedän konkreettisesti kuinka turhauttavalta tuntuu varata aika hierojalle, fysioterapeutille, osteopaatille, jalkaterapeutille tms. ja huomata tuon hoitokerran jälkeen, että käteen ei jäänyt mitään muuta kuin maksukuitti.


Tämän vuoksi me olemme aina kiinnittäneet erityistä huomiota siihen, että HE FYSIOON rekrytoidaan vain tyyppejä, jotka aidosti haluavat auttaa jokaista asiakastaan, jokaikinen päivä, parhaalla mahdollisella tavalla. Ja tyyppejä, jotka haluavat kehittyä hoitajina koko ajan.


Roope ei enää meillä ole töissä. Hän joutui valitettavasti vaihtamaan alaa. Roopen kanssa meille samaan aikaan tulleista ammattilaisista ovat edelleen mukana Teemu Lagerström ja Mikael Kiikka. Molemmat heistä nyt myös ortopedisia osteopaatteja.


Muita erittäin pitkäaikaisia työntekijöitä HE FYSIOSSA ovat Kimmo Horttanainen (lisäksi jalkaterapeutti), Kimmo Mononen (fysioterapeutti), Tuuli Pajala (personal trainer sekä äitiys- ja vauvahieronta), Ville Rautio sekä Joakim Kullberg (purentalihashieronta). Jokke tuli meille itse asiassa Roope Raudan suosituksesta.


Uusimpina he fysiolaisina tiimiin ovat liittyneet Oskari Paavilainen (fysioterapeutti), Ville Ahonen, Jenni Soikkeli, Jani Kovalainen, Joanna Pylkkänen, Paavo Paaso (yrityshieronnat), Teppo Sorjonen (yrityshieronnat), Nichari Bunyoo (yrityshieronnat) sekä Miika Sibelius (yrityshieronnat)


Jokainen heistä on todellinen oman alansa ammattilainen.

Varaatpa ajan kenelle heistä tahansa, voit olla varma, että saat käyttämällesi rahalle ja ajalle täyden vastineen.

HE FYSION kolme tärkeintä mottoa

Alkuperäinen tavoitteeni HE FYSION perustamisessa oli kerätä saman katon alle hierojia, jotka pystyvät tarjoamaan minulle ja kaikille muille samanlaisten haasteiden parissa painiville, niitä konkreettisia tuloksia, mitä Koivusen Juha kykeni tarjoamaan minulle urheilulukioaikoinani.


Perustamisesta on pian kulunut 15 vuotta. Matkan varrella tavoitteet ovat kasvaneet ja kehittyneet, samaan aikaan kun minä itse, HE FYSIO ja kaikki meidän työntekijät ovat ottaneet isoja kehitysaskeleita.


Tämän matkan aikana meille on kirkastunut kolme selkeää mottoa, jotka esittelen seuraavaksi. Miten nämä resonoivat sinun kohdallasi?


MOTTO 1: EVERYDAY, IN EVERYWAY, WE GET BETTER AND BETTER

HE FYSION kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että me pyrimme joka ikinen päivä kehittämään omaa toimintaamme. Joskus pieniä ja joskus vähän isompia kehitysaskeleita ottaen. Haluamme olla yrityksenä, sen työntekijöinä ja terveydenhoitoalan ammattilaisina aina päivän päätteeksi hivenen edellistä päivää parempia.


MOTTO 2: NYKYINEN ASIAKAS ON KUNINGAS


En voi ymmärtää yrityksiä, joissa uusille asiakkaille tarjotaan aina parhaimmat alennukset ja edut. "Varaa aika meille. Saat 50%:n alennuksen. Vain uusille asiakkaille." Tämän tyylinen tarjous on periaatteessa sama kuin näyttäisi nykyisille, uskollisille asiakkaille keskisormea.

Tämän vuoksi HE FYSIOSSA parhaat tarjoukset ja edut annetaan aina vain nykyisille asiakkaille.


Teemme luonnollisesti uusasiakashankintaa, mutta kaikissa näissä kampanjoissa tarjoukset ovat selvästi nykyisille asiakkaille tarjottuja heikompia.


MOTTO 3: AMMATTIYLPEYS, SAAVUTETTAVUUS, MONIPUOLISUUS JA PALVELUALTTIUS

Hyvät toimipisteet, hyvillä sijainneilla. Monipuoliset, laadukkaat palvelut ja niiden jatkuva arvioiminen ja kehittäminen. Henkilökunta, joka kokee tervettä ylpeyttä omasta osaamisestaan ja haluaa kehittää itseään hoitajana. Hoitoaikoja tarjolla nopeallakin varoitusajalla. Palveluiden vieminen asiakkaan luokse (työpaikat, hotellit, koti yms.). Asiakaspalvelu sekä palvelualttius.


Jos sinulla heräsi tähän kirjoitukseen liittyen ajatuksia, kommetoitavaa tai kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä!

OSKARI PAAVILAINEN

Peruskoulutus: Fysioterapeutti, fysiikkavalmentaja,

Urheilu- ja klassinen hieronta

Toimipisteet: Kamppi (Ruoholahdenkatu 12)

Valmistuin koulutetuksi hierojaksi 2014. Vuonna 2019 valmistuin Laurean ammattikorkeakoulusta fysioterapeutiksi. Työurani aikana olen keskittynyt erityisesti tuki- ja liikuntaelinperäisten vaivojen ennaltaehkäisyyn ja kuntoutukseen, olkapään sekä alaselän ja lonkan alueilla. HE FYSIOLLA vuodesta 2022.


Olen vuosia pelannut salibandyä, mikä herätti kiinnostukseni ihmiskehon toiminnallisuudesta ja vammojen selättämisestä. Nykyään kilpailen atiivisesti crossfitissa ja frisbeegolfissa, mikä tukee ammatillista osaamistani ja antaa arvokasta näkemystä urheiluun ja yleiseen toiminnallisuuteen liittyvässä kuntoutuksessa.


Tervetuloa vastaanotolleni, jossa yhdistän ammattitaitoni ja intohimoni. Varaa aika ja tehdään yhdessä sinulle sopiva hoitosuunnitelma.

Erikoisosaaminen:

Olkapään, alaselän ja lonkan alueen hoito ja kuntoutus

Tuki- ja liikuntaelinperäiset vaivat

Urheilu ja rasitusvammojen ennaltaehkäisy / hoito ja kuntoutus

Fysiikkavalmennus

Koulutus:

Espoon hierojakoulu 2014

Laurean ammattikorkeakoulu 2019

Huom! Vallilan toimipiste vain OP:n pääkonttorissa työskenteleville

Energisin ja kivuttomin terveisin,

Tuomas Lehtinen

HE FYSION perustaja ja toimitusjohtaja

tuomas@heoy.fi | 040 170 1975

Lähde liikkeelle turvallisesti ja tehokkaasti

Varaa aika maksuttomaan etäkonsultaatioon. Käydään yhdessä läpi tämän hetkinen tilanteesi, taustasi sekä tavoitteesi. Konsultaation päätteeksi saat suosituksen siitä miten sinun kannattaa lähteä liikkeelle.

Jos taas tiedät itsellesi parhaan palvelun, siirry suoraan ajanvaraukseen:


Ajankohtaista

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, kuinka hyvin todella tunnet oman kehosi ja sen tarpeet?

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, kuinka hyvin todella tunnet oman kehosi ja sen tarpeet?


Kehomme lähettää jatkuvasti signaaleja, jotka kertovat hyvinvoinnistamme, mutta niiden tulkitseminen voi olla haastavaa. Elämme kiireisessä maailmassa, jossa stressi ja väsymys ovat arkipäivää, mutta harvoin pysähdymme todella ymmärtämään niiden syitä tai seurauksia.

Vinkit: Näin parannat kuntoasi ja hyvinvointiasi ikääntymisestä huolimatta

Kun heräät aamulla, oletko paremmassa kunnossa kuin edellisenä aamuna vai onko sekä kehosi että mielesi pienen napautuksen heikommassa tilassa kuin päivää aiemmin?


Tämä kysymys on tärkeä, sillä se heijastaa päivittäisten valintojemme vaikutusta hyvinvointiimme ja terveyteemme. Ikääntyminen tuo mukanaan luonnollisesti haasteita, mutta se ei tarkoita, että emme voisi kehittää itseämme joka päivä.

Heinäkuussa hierontaan lomahinnoin!

Kesä on täydellistä aikaa huolehtia hyvinvoinnista ja aktiviteetista, ja nyt onkin erinomainen mahdollisuus hyödyntää hierontapalveluitamme loma-aikaan sopivaan hintaan.


Koko heinäkuun ajan tarjoamme hierontaa huomattavasti normaalia edullisemmin, jotta voit pitää itsesi aktiivisena ja rentoutuneena läpi kesän.

PYYDÄ TARJOUS TYÖYHTEISÖLLE TAI SEURALLE.

Haluatko tarjota seurasi jäsenistölle, joukkueelle, työyhteisölle tai muulle ryhmälle mahdollisuuden hyödyntää HE FYSION palveluita normaalia EDULLISEMMIN?

TÄYTÄ OHEINEN LOMAKE JA LÄHETÄ MEILLE TARJOUSPYYNTÖ.

Tässä tarjolla ehkä helpoin ja nopein tapa aloittaa matka kohti terveempää ja toimintakykyisempää kehoa.
HE FYSIO on vuodesta 2010 toiminut, luotettava kuntoutus-, hieronta- ja fysiikkavalmennuspalveluiden tarjoaja. Autamme sinua pääsemään eroon turhista kiputiloista ja parantamaan yleistä terveyttään – jotta sinä voit keskittyä siihen, mitä eniten rakastat.