Voita nukahtamisvaikeudet tällä Yhdysvaltain laivaston vanhalla tekniikalla

Uuno Turhapuroon iski aikoinaan stressi. Uuno oli istahtanut sohvalle nukahtaakseen hyvin ansaituille päiväunille. Ja sitten iski stressi – Uuno ei jostain ihmeen syystä nukahtanut vielä siinä vaiheessa, kun pää oli matkalla kohti tyynyä.

Nukahtamiseen liittyvät ongelmat ovat nykypäivänä yllättävänkin yleisiä. Meistä useimmat ovat kärsineet niistä jossain elämänvaiheessaan enemmän tai vähemmän. Jos nämä ongelmat ovat sinulle tuttuja, niin nyt voi tarjolla olla ratkaisu.

Lue eteenpäin ja opit miten Yhdysvaltain laivastossa kehitettiin nukahtamista helpottava tekniikka, joka toimi lentäjien kohdalla 96%:n varmuudella.

Alunperin tämä tekniikka julkaistiin vuonna 1981 ilmestyneessä kirjassa Relax and Win: Championship Performance. Viimeksi se nousi esille muutama vuosi sitten Yhdysvalloissa järjestetyssä alan konferenssissa.

Yhdysvaltain laivaston tavoitteena oli aikoinaan kehittää tekniikka, jonka avulla lentäijen oli mahdollista nukahtaa alle kahdessa minuutissa missä olosuhteissa tahansa. Tekniikan käyttöönoton jälkeen raportoitiin, että jo kuuden viikon harjoittelun jälkeen 96 prosenttia lentäjistä kykeni nukahtamaan tässä ajassa tai nopeammin jopa kahvin juomisen jälkeen.

Miten sinä pystyt ottamaan tämän tekniikan käyttöösi? 

Tekniikka ei ole vaikea, mutta se vaatii harjoittelua. Suosittelen siis, että kokeilet tätä jo tänä iltana!

Tee ensin olosi mukavaksi. Vaikka laivaston lentäjät harjoittelivat tätä tekniikka istuen, niin sinä voit aivan rauhassa asettua jo sänkyyn makuulle.

Ensimmäiseksi keskity rentouttamaan kasvosi lihakset. Sulje silmät ja hengitä syvään. Jokaisen uloshengityksen aikana anna kasvosi lihasten rentoutua. Anna kasvosi mennä täysin tunnottomaksi.

Keskity seuraavaksi ylävartaloosi. Hengitä edelleen rauhallisesti ja syvään. Nenän kautta sisään ja suun kautta ulos. Tunne kuinka palleasi nousee sisäänhengittäessä.

Keskity jokaisen hengityksen kohdalla johonkin ylävartalon osaan. Aloita hartioista ja mene olkapäistä alaspäin käsi kerrallaan. Siirry tämän jälkeen keskivartaloon ja alavartaloon. Rentouta rintakehä, vatsa, pakarat, lantio, jalat, pohkeet. Anna koko kehon uppoutua syvälle sänkyyn.

Kun olet saanut koko kehosi rennoksi, niin olet valmis harjoituksen vaikeimpaan vaiheeseen: Älä ajattele mitään 10 sekuntiin. Jos sinulla on vaikeuksia mielen tyhjentämisessä, niin ajattele esimerkiksi jotain staattista kuvaa, kuten mustaa huonetta. Tai toista mielessäsi sanoja ”Älä ajattele” uudestaan ja uudestaan.

Tässä vaiheessa sinun pitäisi olla jo hyvällä matkalla syvään ja nautinnolliseen uneen. Uneen jossa voit unelmoida täydellisestä maailmasta, jossa voit syödä mitä haluat ilman, että painosi nousee. Tai maailmaan, jossa sinun ei tarvitse koko ajan muistuttaa lapsia koulutehtävien tekemisestä.

Kauniita unia! 

Hieronta, kuntoutus, Firstbeat Life ja psyykkinen valmennus - Miten nämä eri palvelut voivat auttaa sinua nukkumaan paremmin?

Hieronta

Hieronta vaikuttaa unenlaadun paranemiseen useilla eri tavoilla. Se vähentää kipua, jäykkyyttä ja masentuneisuutta, jotka useasti häiritsevät unen saantia. Hieronta vähentää myös stressiä ja ahdistusta, mikä on yleisesti tiedetty vaikuttavan unen laatuun.

Hieronta lisää endorfiinin eritystä, mikä auttaa rentoutumaan ja nukahtamaan helpommin. Lisäksi hieronta vaikuttaa fysiologisesti kehoon, esimerkiksi alentaa verenpainetta, sykettä ja kortisolihormonin tasoja, mikä edistää unen laatua.

Hieronnan positiiviset vaikutukset uneen on osoitettu myös useissa eri unitutkimuksissa.

Richards KC (1998) tutki hieronnan vaikutusta miesten REM-unen määrään ja havaitsi, että hieronta paransi unen tehokkuutta 14,7%.


Syöpäpotilaat, jotka saivat päivittäistä selkähierontaa viikon ajan, kokivat ahdistuneisuutensa, kortisolin tason, verenpaineen ja sykkeen laskevan, mikä vaikutti merkittävästi heidän unenlaatuun (Pinar R & Afsar F, 2015).

Hieronnan vaikutusta uneen on tutkittu myös vastasynnyttäneillä, joilla oli vaikeuksia unen kanssa. Potilaat, jotka saivat hierontaa viitenä iltana peräkkäin, kokivat unenlaadun parantuneen merkittävästi verrattuna verrokkiryhmään (Ko Yl, 2014).

30 fibromyalgiapotilasta sai hierontaa kahdesti viikossa viiden viikon ajan ja he kokivat masentuneisuuden vähentyneen, unenlaadun parantuneen ja kivun sekä jäykkyyden vähentyneen (Field, T & Diago M, 2002).

Hierontapalveluihin voit varata ajan HE FYSION kaikissa toimipisteissä sekä työpaikoilla, joissa palvelumme on tarjolla.

Kuntoutuspalvelut

Fyysinen kipu on yksi isoista unenlaadun heikentäjistä. Kipu häiritsee helposti nukahtamista ja aiheuttaa heräämisiä yön aikana. Kipu voi vaikuttaa myös unen sykleihin, syvän- ja REM -unen määrään ja unen kestoon. Kipu nostaa helposti stressihormoni kortisolin tasoja vaikeuttaen näin esimerkiksi nukahtamista.


Asiantuntevan fysioterapeutin, osteopaatin tai jalkaterapeutin kanssa ja ohjeilla tehty säännöllinen kuntoutus toimii usein tehokkaana kivun lievittäjänä. Parempi liikkuvuus, lihaskunto, nivelten terveys sekä kivuton keho piristävät myös mieltä ja tämähän tukee laadukkaita yöunia entisestään.

Osteopatia- ja fysioterapiapalvelut on tarjolla Kallion, Kampin ja Vallilan toimipisteissä. Jalkaterapia Kampin pisteessä.

Firstbeat Life

Firstbeat Life on henkilökohtainen terveys- ja hyvinvointipalvelu, joka avaa erittäin tarkasti stressin, palautumisen, unen ja liikunnan tilannetta.

Palvelu auttaa ymmärtämään, miten parhaiten edistät kehon ja mielen hyvinvointia juuri sinulle sopivalla tavalla sekä löydät tasapainon kuormituksen ja levon välillä.

Firstbeatin hyvinvointianalyysin avulla saat luotettavasti selville sen kuinka laadukasta oma unesi on. Analyysin avulla voit myös kokeilla miten eri toiminnot yöunia edeltävän päivän ja illan aikana vaikuttavat unesi laatuun. Opit siis mitkä tekijät tukevat ja mitkä taas heikentävät untasi.

Hyvä uni rakennetaan päivän aikaisilla valinnoilla sekä rauhoittumalla hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa. Pidemmällä aikavälillä unen laatua voi parantaa huolehtimalla kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, stressinhallinnasta, riittävästä liikkumisesta sekä muista terveellisistä elintavoista.

Firstbeat Life on saatavilla myös HE FYSIOSTA. Palvelu toimii mahtavasti myös kunnon kohotus tai muunlaisen elämäntapamuutoksen tukena.

Psyykkinen valmennus

Psyykkinen valmennus voi auttaa parantamaan unenlaatua useilla eri tavoilla, kuten:


  • Stressin hallinta: Stressi on yksi yleisimmistä unen häiriöiden syistä. Psyykkinen valmennus auttaa hallitsemaan stressiä ja oppimaan käsittelemään stressitekijöitä, jotka vaikuttavat unen laatuun (Firstbeat Life toimii loistavasti tämän tukena).
  • Ahdistuksen hallinta: Ahdistus on toinen yleinen unen häiriöiden syy. Psyykkinen valmennus auttaa hallitsemaan ahdistusta ja oppimaan tehokkaita tapoja käsitellä ahdistusta, mikä parantaa unen laatua.
  • Rentoutusharjoitukset: Psyykkinen valmennus sisältää usein erilaisia rentoutusharjoituksia, kuten mindfullness - ja hengitysharjoituksia, jotka auttavat rentoutumaan ja vähentämään stressiä.
  • Mielenkiinnonkohteiden ja harrastusten löytäminen: Psyykkinen valmennus auttaa löytämään mielenkiintoisia harrastuksia ja muita aktiviteetteja, jotka vähentävät unen häiriöitä.
  • Mielialan hallinta: Psyykkinen valmennus auttaa hallitsemaan mielialaa ja kehittämään positiivisia ajattelutapoja, mikä parantaa unen laatua.
  • Laadukkaan unen mahdollistaminen: Psyykkinen valmennus auttaa oppimaan ja ottamaan käyttöön niitä periaatteita, jotka mahdollistavat laadukkaat yöunet: päivän aikainen aktiivisuus, toimivan iltarutiinin luominen, oikean nukkumaanmenoajan löytäminen, nukkumaan menon ja heräämisen aikojen säännöllisyydestä kiinni saaminen, turhien ärsykkeiden välttäminen ennen nukkumaanmenoa.

Psyykkisen valmennuksen palvelut on saatavilla HE FYSIOSSA etä- ja lähivalmennuksina.

Heräsikö kiinnostus? Ota yhteyttä ja keskustellaan siitä miten edellä esitellyt palvelut voisivat auttaa myös sinua!

Varaa aika maksuttomaan etäkonsultaatioon. Käydään yhdessä läpi tämän hetkinen tilanteesi, taustasi sekä tavoitteesi. Konsultaation päätteeksi saat suosituksen siitä miten sinun kannattaa lähteä liikkeelle ja ovatko nämä esitellyt palvelut sellaisia, joista on sinulle hyötyä.

Varaa maksuton etäkonsultaatio.

Täytä yhteystiedot ja valitse ajankohta, jolloin haluat meidän olevan sinuun yhteydessä.


Ajankohtaista

Ville Ahonen vahvistamaan HE FYSION kasvavaa tiimiä!

Iloiset ilmoitukset tiimin kasvamisesta jatkuvat. Ville Ahonen on aloittanut HE FYSION tiimissä uutena hierojana ja ottaa vastaan asiakkaita Vallilan ja Kallion toimipisteillä.

Noomi Mattila mukaan täydentämään HE FYSION kasvavaa tiimiä!

Iloksemme saamme ilmoittaa, että HE FYSION ammattilaisten tiimi on kasvanut jälleen yhdellä loistavalla hierojalla, kun Noomi Mattila aloitti tänään maanantaina työt Vallilan ja Kampin toimipisteillä.

Ystävänpäivä 14.2.

Tiistaina juhlitaan jälleen ystäviä. Ystäviä joita ilman elämämme olisi paljon köyhempää, surullisempaa ja tylsempää.


Ystävänpäivä on täydellinen tilaisuus osoittaa rakkautta ja kiitollisuutta ystävälle, joka on aina tukenasi.


HE FYSIO tarjoaa sinulle mukavan kokoelman ystävänpäivälahjoja, jotka ovat täynnä lämpöä ja rakkautta.

Avainsanat

Unen häiriöt, Unettomuus, Unen laatu, Unen puute, Nukahtamisvaikeudet, Herääminen yöllä,, Unihäiriöt, Unen parantaminen, Stressi ja uni, Ahdistus ja uni, Unilääkkeet, Unen kuntoutus, Unen apuvälineet, Unen mittaukset, Unen laadun seuranta, Firstbeat, Hieronta, Fysioterapia, Osteopatia, Psyykkinen valmennus, Rentoutusharjoitukset, Mindfullness.

HE FYSIO on vuodesta 2010 toiminut, luotettava kuntoutus-, hieronta- ja fysiikkavalmennuspalveluiden tarjoaja. Autamme asiakkaamme pääsemään eroon turhista kiputiloista ja parantamaan yleistä terveyttään – jotta he voivat keskittyä siihen, mitä eniten rakastavat.