Miltä aamun ensimmäiset askeleet tuntuvat?

Plantaarifaskiitti on kantapään sisäreunalla kantakalvon ja kantaluun kiinnityskohdalla esiintyvä kipu, josta joidenkin arvioiden mukaan kärsii jopa 10 % ihmisistä. Kipu on pahinta aamuisin ensiaskeleilla. Liike provosoi kipua ja oireilun jatkuessa pitkään ilman oikeanlaista hoitoa, kipuilu rajoittaa liikkumista merkittävästi. Hoitamattomana kipuilu voi jatkua jopa pitkälle yli vuoden.


Vaikka vaivan nimessä oleva faskiitti viittaa tulehdukseen, nykytiedon mukaan kipukohdassa on havaittu rappeumaa, ei tulehdusta.


Plantaarifaskiitille altistavia tekijöitä ovat pohkeiden ja jalkaterän lihasheikkoudet ja jalkaterän biomekaaniset tekijät (mm. liikevajaus nilkan eri nivelissä). Usein plantaarifaskiitti yhdistetään matalakaariseen jalkaan, mutta tämä ei läheskään aina ole oireilun syynä. Olennaista selvittää kokonaiskuormituksen määrä arjessa ja aiemmat alaraajojen vammat.


Kipua voidaan helpottaa mm. hieronnalla, kylmähoidolla ja venyttelyllä. Nämä keinot eivät kuitenkaan poista oireilua kokonaan.

Kuormituksen muuttaminen ja oikeanlaisten harjoitteiden löytäminen yksilölle ovat ratkaisevassa roolissa plantaarifaskiitin parantamisessa.

Haluatko apua plantaarifaskiitiin? Tai muihin jalkaterien/alaraajojen vaivoihin?

Varaa aika HE FYSION jalkaterapeutti Kimmo Horttanaiselle.

Koulutus ja osaaminen


Erikoisosaaminen


 • Alaraajojen kliininen tutkiminen
 • Polvivaivat ja kuntoutus
 • Jalkaterä / nilkka vaivat ja kuntoutus
 • Urheilu ja rasitusvammojen ennaltaehkäisy / hoito ja kuntoutus
 • Fysiikkavalmennus


Koulutus


 • Metropolia jalkaterapeutti 2016 – 2019
 • Voimavalmentaja / Trainer4you 2022
 • Espoon Urheiluhierojakoulusta 2012


Lisäkoulutuksia


 • Itä-Suomen yliopisto: liikuntalääketieteen perusopinnot
 • Suorituskykyvalmentajan voimaharjoittelu kuntoutuksen työvälineenä
 • Urheilu- ja kinesioteippaus
 • Lukuiset seminaarit ja pienemmät lisäkoulutukset

KIMMO HORTTANAINEN

Jalkaterapeutti, fysiikka valmentaja, koulutettu hieroja

Olen harrastanut useita erilajeja urani aikana. Jääkiekkoa ja jalkapalloa koko nuoruusikäni. Nyt vanhemmalla iällä kuntosalilla käynti täyttää pääosan viikottaisesta urheilurytmistä.

Mielestäni hoito- ja asiakastyössä on tärkeää selkeä ja hyvä vuorovaikutus terapeutin / valmentajan ja asiakkaan välillä. Tarpeen vaatiessa ohjaan asiakkaan erikoislääkärin vastaanotolle. 

NÄIN VARAAT AJAN KIMMOLLE JALKATERAPIAAN

Kimmo ottaa vastaan HE FYSION Kampin toimipisteessä.

Pääset alla olevan painikkeen kautta suoraan Kampin toimipisteen ajanvaraukseen.

Jos et vielä tiedä mikä palvelu on sinulle sopivin, voit myös varata ajan maksuttomaan etäkonsultaatioon. Näin varmistat, että saat heti itsellesi parhaan mahdollisen avun!

Ajankohtaista

BLACK FRIDAY YLLÄTYS!

Tämän vuoden Black Friday tarjouksista löytyy takuulla kaikille jotain. Huomioi, että voit hyödyntää tarjouksiin myös mahdollisen työnantajalta saamasi hyvinvointi- tai liikuntaedun. Ja mikä parasta - jos näitä tarjouksia laittaa pukinkonttiin, tuovat ne iloa vielä pitkälle ensi vuoteen!

Jätätkö sinä työnantajan tarjoamaa ilmaista rahaa käyttämättä?

Suomessa ja suomalaisilla työntekijöillä jää joka vuosi miljoonien eurojen edestä työntantajan heille tarjoamaa ilmaista rahaa käyttämättä.


Parhaimmillaan tämä työnantajien työntekijöille tarjoama veroton liikunta-, hyvinvointi- tai kulttuurietu on jopa 400€/hlö. Useimmiten nämä edut ovat käytettävissä Eazybreakin, Epassin, Smartumin tai Edenredin tarjoamien maksusovellusten kautta.


Miksi ilmainen raha ei kelpaa suomalaisille?

Kipu on ikävä vieras. Se passivoi ja lisää stressiä. Mitä kivulle voi tehdä?

Mitä enemmän meille tulee ikää, sen useimmin paikkoja tuntuu kolottavan. Urheilijoiden osalta sanotaan, että he eivät tervettä päivää näe koskaan.


Kipu on todella ikävä vieras. Se passivoi ja aiheuttaa ylimääräistä stressiä. Pahimmillaan se vie yöunet ja tällöin negatiivinen kierre on valmis. Mitä kannattaa tehdä kun kipu ottaa vallan?

HE FYSIO on vuodesta 2010 toiminut, luotettava kuntoutus-, hieronta- ja fysiikkavalmennuspalveluiden tarjoaja. Autamme asiakkaamme pääsemään eroon turhista kiputiloista ja parantamaan yleistä terveyttään – jotta he voivat keskittyä siihen, mitä eniten rakastavat.