Kärsitkö plantaarifaskiitista?

Jos ensimmäisillä askeleilla aamulla tunnet jaloissa terävää kipua, voi sinulla plantaarifaskiiitti.

Ensimmäistä kertaa HE FYSIOSSA?

Haluan apua asiantuntijan tai palvelun valitsemisessa >>

Olen aiemmin käyttänyt HE FYSION palveluita

Haluan siirtyä suoraan ajanvaraukseen >>

Jos ensimmäisillä askeleilla aamulla tunnet jaloissa terävää kipua, on mahdollista että kärsit plantaarifaskiiitista

Plantaarifaskiitti on kantapään sisäreunalla kantakalvon ja kantaluun kiinnityskohdalla esiintyvä kipu, josta joidenkin arvioiden mukaan kärsii jopa 10 % ihmisistä. Kipu on pahinta aamuisin ensiaskeleilla. Liike provosoi kipua ja oireilun jatkuessa pitkään ilman oikeanlaista hoitoa, kipuilu rajoittaa liikkumista merkittävästi. Hoitamattomana kipuilu voi jatkua jopa pitkälle yli vuoden.


Vaikka vaivan nimessä oleva faskiitti viittaa tulehdukseen, nykytiedon mukaan kipukohdassa on havaittu rappeumaa, ei tulehdusta.


Plantaarifaskiitille altistavia tekijöitä ovat pohkeiden ja jalkaterän lihasheikkoudet ja jalkaterän biomekaaniset tekijät (mm. liikevajaus nilkan eri nivelissä). Usein plantaarifaskiitti yhdistetään matalakaariseen jalkaan, mutta tämä ei läheskään aina ole oireilun syynä. Olennaista selvittää kokonaiskuormituksen määrä arjessa ja aiemmat alaraajojen vammat.


Kipua voidaan helpottaa mm. hieronnalla, kylmähoidolla ja venyttelyllä. Nämä keinot eivät kuitenkaan poista oireilua kokonaan.

Kuormituksen muuttaminen ja oikeanlaisten harjoitteiden löytäminen yksilölle ovat ratkaisevassa roolissa plantaarifaskiitin parantamisessa.

Plantaarifaskiitin hoitamiseen tähtäävä henkilökohtainen hoitosuunnitelmasi voi sisältää mm. seuraavat palvelut

Oheiset palvelut tarjoavat sinulle todennäköisemmin parhaan tuloksen Plantaarifaskiitin hoidossa. Tarkan kuntoutussuunnitelman saat etäkonsultaation jälkeen.

Maksuton etäkonsultaatio

Varaa alla olevan painikkeen kautta aika maksuttomaan etäkonsultaatioon. Olemme sinuun yhteydessä ja käydään läpi tilanteesi. Saat konsultaation päätteeksi suosituksen hoidon aloituksesta.

Jalkaterapia

Plantaarifaskiitin hoito käynnistetään useimmiten jalkaterapeutin vastaanotolta. Jalkaterapeutti on alaraajaongelmiin erikoistunut ammattilainen, jonka hoitoihin kuuluvat alaraajavaivojen tutkiminen, ennaltaehkäisy ja hoito.

Progressiivinen kuntoutus

Omaan tahtiisi kehittyvä kuntoutusohjelma rakentuu yhden tai useamman ammattilaisen tarjoamista palveluista. Kuntoutusohjelma voi sisältää hierontaa, manuaalista- ja aktiivista terapiaa sekä toiminnallista harjoittelua.

Toiminnallinen harjoittelu

Ammattilaisen ohjauksessa toteutettava toiminnallinen harjoittelu auttaa sinua tekemään kehostasi entistä vahvemman ja toimintakykyisemmän.

Jos et tiedä, mikä hoitomuoto, valmennusohjelma tai kuka HE FYSION asiantuntijoista on sinulle paras vaihtoehto, varaa itsellesi aika maksuttomaan etäkonsultaatioon. Jos taas tiedät, siirry suoraan ajanvaraukseen:

Ajankohtaista

BLACK FRIDAY YLLÄTYS!

Tämän vuoden Black Friday tarjouksista löytyy takuulla kaikille jotain. Huomioi, että voit hyödyntää tarjouksiin myös mahdollisen työnantajalta saamasi hyvinvointi- tai liikuntaedun. Ja mikä parasta - jos näitä tarjouksia laittaa pukinkonttiin, tuovat ne iloa vielä pitkälle ensi vuoteen!

Jätätkö sinä työnantajan tarjoamaa ilmaista rahaa käyttämättä?

Suomessa ja suomalaisilla työntekijöillä jää joka vuosi miljoonien eurojen edestä työntantajan heille tarjoamaa ilmaista rahaa käyttämättä.


Parhaimmillaan tämä työnantajien työntekijöille tarjoama veroton liikunta-, hyvinvointi- tai kulttuurietu on jopa 400€/hlö. Useimmiten nämä edut ovat käytettävissä Eazybreakin, Epassin, Smartumin tai Edenredin tarjoamien maksusovellusten kautta.


Miksi ilmainen raha ei kelpaa suomalaisille?

Kipu on ikävä vieras. Se passivoi ja lisää stressiä. Mitä kivulle voi tehdä?

Mitä enemmän meille tulee ikää, sen useimmin paikkoja tuntuu kolottavan. Urheilijoiden osalta sanotaan, että he eivät tervettä päivää näe koskaan.


Kipu on todella ikävä vieras. Se passivoi ja aiheuttaa ylimääräistä stressiä. Pahimmillaan se vie yöunet ja tällöin negatiivinen kierre on valmis. Mitä kannattaa tehdä kun kipu ottaa vallan?

HE FYSIO on vuodesta 2010 toiminut, luotettava kuntoutus-, hieronta- ja fysiikkavalmennuspalveluiden tarjoaja. Autamme asiakkaamme pääsemään eroon turhista kiputiloista ja parantamaan yleistä terveyttään – jotta he voivat keskittyä siihen, mitä eniten rakastavat.