Hierontapalvelut työpaikalla -

Tehtävänä hyvinvoinnin ja tuottavuuden lisääminen

Nykypäivän nopeatempoisessa ja vaativassa työympäristössä työntekijöiden hyvinvoinnin asettaminen etusijalle on ratkaisevan tärkeää tuottavan ja positiivisen työpaikkakulttuurin ylläpitämiseksi. Yksi tehokkaimmista tavoista saavuttaa tämä on hierontapalvelujen tuominen myös työpaikalle.

Hierontapalvelut työpaikalla tuovat mukanaan monia fyysisiä, henkisiä ja emotionaalisia hyötyjä, jotka voivat merkittävästi parantaa työntekijöiden tyytyväisyyttä ja tuottavuutta.

Johdanto: Hierontapalvelujen teho työpaikalla

Nykyaikaisen työelämän kiireessä työntekijät joutuvat usein kohtaamaan stressiä, jännitystä ja väsymystä. Tämä ei vaikuta ainoastaan heidän yleiseen hyvinvointiinsa vaan myös heidän työsuoritukseensa ja sitoutumiseensa.

Tässä kohtaa työpaikalla tarjottavat hierontapalvelut tulevat kuvaan mukaan. Tarjoamalla työntekijöille helpon ja säännöllisen mahdollisuuden hierontapalveluiden hyödyntämiseen työpaikalla, luot ympäristön, joka edistää rentoutumista, virkistymistä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Hierontapalvelujen edut työpaikalla

Työpaikalla helposti hyödynnettävä hierontapalvelu tarjoaa lukuisia etuja, jotka edistävät työntekijöiden yleistä hyvinvointia ja tyytyväisyyttä.

Joitakin näistä eduista ovat mm:

Stressin vähentäminen ja rentoutuminen

Työhön liittyvä stressi on yleinen haaste, joka voi johtaa työuupumukseen ja tuottavuuden laskuun. Säännölliset hieronnat auttavat lievittämään stressiä rentouttamalla kireitä lihaksia ja edistämällä endorfiinien, kehon luonnollisten stressinlievittäjien, vapautumista.

Parempi henkinen selkeys ja keskittymiskyky

Kunnollinen hieronta parantaa merkittävästi verenkiertoa, mikä varmistaa, että esimerkiksi happi pääsee kulkemaan aivoihin tehokkaasti. Tämä verenkierron vilkastuminen parantaa näin työntekijän kognitiivisia toimintoja, mikä johtaa keskittymiskyvyn, luovuuden ja ongelmanratkaisukyvyn paranemiseen.

Parempi fyysinen terveys

Pitkään jatkuva näyttöpäätteen ääressä istuminen johtaa vääjäämättä huonoon ryhtiin ja lihasten epätasapainoon. Kunnon hieronnalla pystytään tehokkaasti puuttumaan näihin ongelmiin, jolloin tuki- ja liikuntaelinten sairauksien riski pienenee ja yleinen fyysinen terveys paranee.

Lievittämään selkä- ja niskakipuja


Työntekijöiden sitoutumisen lisääntyminen


Kun työntekijät tuntevat itsensä arvostetuiksi ja että heistä välitetään, heidän työtyytyväisyytensä ja työhön sitoutumisensa tasot nousevat automaattisesti. Hierontapalvelun tarjoaminen ja mahdollistaminen työpaikalla osoittaa yrityksen sitoutumista työntekijöiden hyvinvointiin, mikä taas johtaa korkeampaan moraaliin ja lojaalisuuteen työnantajaa kohtaan.


Hierontapalvelujen toteuttaminen työpaikalla

Hierontapalvelujen integroiminen työpaikalle vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta. Seuraavassa vaiheittainen opas näiden palvelujen tehokkaaseen toteuttamiseen.

Kun tilaat hierojan työpaikalle HE FYSION tarjoamana, tuomme palvelun sinulle avaimet käteen periaatteella ja autamme sinua oheisten tehtävien tekemisessä.

Arvioi työntekijöiden kiinnostus

Ennen hierontapalvelujen käyttöönottoa mittaa työntekijöiden kiinnostus kyselytutkimusten tai palautekeskustelujen avulla. Tiedustele heidän mieltymyksensä nais- tai mieshierojaan ja kuinka usein hierontaa olisi hyvä olla tarjolla. Näin varmistetaan, että aloite hierontapalvelun käynnistämisestä otetaan hyvin vastaan ja että se vastaa työntekijöiden mieltymyksiä.

Valitse tila, jossa hieronnat voidaan toteuttaa

Minimivaatimus tälle tilalle on vähintään 2x3m koko ja se, että tilan ovi saadaan kiinni sekä mahdolliset ikkunat peitettyä. Tällaiseen tilaan hieroja pystyy kokoamaan matkahierontapöydän aina päivän alussa ja kasaamaan sen pois tieltä päivän päätteeksi.

Ideaalinen tila on huone, joka pyhitetään hieronnoille ja joka on hiljainen, mukava ja yksityinen. Tilaan mahtuu kunnollinen sähköhierontapöytä ja tämä tila voitaisiin vielä sisustaa rauhoittavilla elementeillä, kuten pehmeällä valaistuksella ja rauhoittavilla väreillä. Hierontojen aikana siellä voisi soida myös rentouttava musiikki.

Päätä miten työntekijät varaavat ajat hierontoihin


Helpoin tapa hierontojen ajanvaraamiseen on sähköinen ajanvarausjärjestelmä. HE FYSIO tarjoaa tämän maksutta käyttöön kaikille asiakkailleen.

Varmista hierontakertojen säännöllisyys ja johdonmukaisuus

Johdonmukaisuus on avain työpaikkahieronnan onnistumiseen ja hyötyjen maksimoimiseen. Mieti mikä viikon päivä ja millainen hierontarytmi (viikoittain/joka toinen viikko / kerran kuukaudessa) olisi paras hierontojen toteuttamiseksi.

Viestitä hyödyistä

Viesti työntekijöille hierontapalvelun käynnistämisestä sekä sen tarjoamista eduista. Korosta viestinnässä, miten säännöllinen hieronta edistää heidän yleistä hyvinvointiaan, vähentää stressiä ja parantaa suorituskykyä.

Seuraa ja säädä

Kerää säännöllisesti palautetta työntekijöiltä heidän kokemuksistaan hierontapalvelusta ja sen tarjoajasta. Käytä tätä palautetta hierontapalvelun kehittämiseen ja parantamiseen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä työpaikalla tarjottavasta hierontapalvelusta

K: Kuinka pitkä on tyypillinen työpaikkahieronta?

V: Yleisin työpaikalla tarjottava hieronta kestää 30minuuttia. Isomman hyödyn työntekijä kuitenkin saa, jos hänellä on mahdollista varata hierontaan aikaa 45 tai 60 minuuttia. Jos työntekijällä on kiire, voidaan tehokas niska/hartia -hieronta toteuttaa myös 15 minuutissa.

Tutustu HE FYSION kehittämään erittäin tehokkaaseen niska-hartiahierontaan täällä.

K: Onko työpaikkahieronnalle olemassa kontraindikaatioita?

V: Työpaikalla toteutettaviin hierontoihin kohdistuu luonnollisesti täysin samat kontraindikaatiot (vasta-aiheet) kuin toimipisteilläkin tarjottuihin hierontoihin. Hierontaa ei suositella toteutettavaksi seuraavissa tapauksissa:

Tulehdukset ja infektiot: Hieronta voi levittää infektioita ja pahentaa tulehduksia. Esimerkiksi ihotulehdukset, flunssa, ihosairaudet tai virtsatietulehdukset voivat olla vasta-aiheita.


Kuume: Hieronta ei suositella, kun henkilöllä on kuume. Kuume voi olla merkki kehon tulehduksesta tai infektiosta, ja hieronta voi lisätä verenkiertoa ja pahentaa tilannetta.


Verenkierto-ongelmat: Jos henkilöllä on verenkiertoon liittyviä ongelmia, kuten veren hyytymisongelmia, suonikohjuja tai sydän- ja verisuonitauteja, kannattaa hieronnasta keskustella ensin lääkärin kanssa.


Haavat ja avoimet ihoalueet (paikallinen vasta-aihe): Hieronta ei ole suositeltavaa alueilla, jossa asiakkaalla on avoimia haavoja, ihottumaa tai muita iho-ongelmia, koska hieronta voi ärsyttää ihoa tai pahentaa tilannetta.


Vammat (paikallinen vasta-aihe): Tuoreet vammat, kuten murtumat, nyrjähdykset tai revähdykset, vaativat usein lepoa ja asianmukaista hoitoa ennen kuin hieronta voi olla turvallista.


Syöpähoitojen jälkeinen tila: On tärkeää kuulla lääkärin mielipide ennen hierontaan tuloa syöpähoitojen jälkeen.


Hermostolliset sairaudet: Hieronta voi vaikuttaa hermostoon, joten tietyt hermostolliset sairaudet voivat olla vasta-aiheita. Konsultaatio lääkärin kanssa tärkeää.


Leikkaukset: Tuoreiden leikkausten alueita ei tule hieroa, ennen iuin lääkäri antaa luvan.

K: Voivatko työntekijät valita saamansa hieronnan tyypin?

V: Kyllä voivat. HE FYSION hierojat sopeuttavat käytetyt tekniikat aina asiakkaan tarpeen mukaan.

K: Kuinka usein työpaikkahierontakertoja tulisi pitää?

V: Työntekijöiden kysynnästä ja työnantajasta riippuen työpaikkahierontoja voidaan järjestää viikoittain, kahdesti viikossa tai kuukausittain. Viikoittaisesta hieronnasta syntyy helpoiten systeemi, johon työntekijät sitoutuvat parhaiten.

K: Miten työpaikkahierontojen maksaminen onnistuu?

Useimmissa tapauksissa työnantaja tukee hierontojen toteuttamista myös taloudellisesti. Työnantaja voi kustantaa koko hieronnan, jolloin HE FYSIO laskuttaa toteutuneiden hierontojen mukaan työnantajaa aina kerran kuukaudessa. Toinen vaihtoehto on se, että työntekijä maksaa itse pienen omavastuun esimerkiksi pankki-/luottokortilla hieronnan päätteeksi ja loppuosa laskutetaan työnantajalta jälleen kerran kuukaudessa.

HE FYSIO tarjoaa maksutapoina kaikki yleisimmät pankki- ja luottokortit, MobilePayn, Epassin, Edenredin sekä Smartumin. Työnantaja voi ostaa työntekijöille myös lahjakortit etukäteen, jolloin maksaminen onnistuu helposti lahjakortin saldosta.

K: Haluamme työnantajana tukea työntekijöiden hierontaa myös taloudellisesti, miten verottaja suhtautuu tähän etuun?

Verottajan ohjeistus on se, että työnantajan tarjoama hierontaetu tulee olla vähintään samassa toimipisteessä työskenteleville työntekijöille sama ja summan tulee olla kohtuullinen. Hierontaa ei lasketa mukaan siihen 400€, jonka työnantaja saa tarjota työntekijöilleen vuosittain verovapaasti liikunta- ja kulttuurietuna.

K: Miten työpaikkahieronta hyödyttää yritystä?

V: Työntekijöiden hyvinvointia edistämällä työpaikkahieronnat lisäävät työtyytyväisyyttä, parantavat työmoraalia, vähentävät poissaoloja ja lisäävät tuottavuutta, mikä tulee näkymään suoraan viivan alla konkreettisina euroina.

Johtopäätökset

Hyvinvoinnin asettaminen etusijalle kukoistavan työpaikan luomiseksi.

Hierontapalveluiden ottaminen käyttöön työpaikalla on strateginen investointi, joka tuottaa huomattavia tuottoja työntekijöiden hyvinvoinnin, sitoutumisen ja tuottavuuden kannalta.

Kyky vähentää stressiä, parantaa keskittymistä ja edistää yleistä terveyttä tekee hieronnasta työpaikalla keskeisen tärkeän osan myönteisen ja kukoistavan työympäristön luomisessa.

Asettamalla työntekijöiden hyvinvoinnin etusijalle yritykset tasoittavat tietä menestykselle ja kasvulle ja edistävät samalla huolenpidon ja arvostuksen kulttuuria.

Pyydä ehdotus hierontapalvelun tarjoamisesta henkilöstölle

Lähetä yhteydenotto alla olevalla lomakkeella. Olemme sinuun nopeasti yhteydessä.

Ajankohtaista

Asiakastarina - Asianajotoimisto White & Case

Asianajotoimisto White & Caselle on aina ollut tärkeää pitää huolta työntekijöiden hyvinvoinnista. Ymmärrämme, että vaativat työtehtävät voivat aiheuttaa stressiä ja jännitystä, ja haluamme tarjota heille parasta mahdollista tukea. Siksi päätimme lähteä etsimään hierontapalveluita, jotka voisivat auttaa työntekijöitämme rentoutumaan ja jaksamaan paremmin.

Ylämäkijuoksu

Juoksutekniikasta puhutaan paljon. Liian harvoin siinä keskustelussa on ylämäkijuoksu mukana. Tässä artikkelissa käydään tiivisti läpi ylämäkijuoksun tekniikan perusasiat.

Selkäviikko - Joka kolmas suomalainen kärsii selkävaivoista kuukausittain!

HE FYSION ensimmäistä selkäviikkoa vietetään 18.-25.9.


Joka kolmas suomalainen työikäinen kärsii selkävaivoista kuukausittain. Selkävaivat koskettavat siis käytännössä säännöllisesti jopa noin 900 000 suomalaista. HE FYSION asiakasrekisterissä on vähän yli 15 000 ihmistä, joten lyhyellä matematiikalla laskettuna selkävaivat koskettavat jopa 5 000 meidän asiakasta.


Tässä on aika monta hyvää syytä selkäviikon toteuttamiselle! Tutustu viikon sisältöön ja hyödynnä loistavat tarjoukset!

HE FYSIO on vuodesta 2010 toiminut, luotettava kuntoutus-, hieronta- ja fysiikkavalmennuspalveluiden tarjoaja. Autamme asiakkaamme pääsemään eroon turhista kiputiloista ja parantamaan yleistä terveyttään – jotta he voivat keskittyä siihen, mitä eniten rakastavat.