Hieronnan terveyshyödyt

+ kolme loistavaa tarjousta marraskuun ajaksi

Hieronnan käytöstä ihmisten terveyden edistämisessä on löydetty viitteitä jopa 5 000 vuoden takaa. Modernin lääketieteen isän Hippokrateen tiedetään jopa sanoneen, että terveydenhuollon ammattilaisen pitää olla hyvä monissa eri asioissa, erityisesti hieronnassa.


Vielä 1970-luvulla sairaanhoitajat tapasivat hieroa potilaita helpottaakseen heidän kipujaan ja parantaakseen mm. heidän unenlaatuaan. 70-luvun aikana ja erityisesti sen jälkeen hieronta sairaaloiden hoitomuotona sai kuitenkin väistyä särkylääkkeiden ja erilaisten rauhoittavien yleistyttyä.


Hieronta on siis kokonaisuudessaan jotain aivan muuta kuin vain lyhyt hetki rentoutumiselle ja tämän ihmiset ovat löytäneet uudelleen kuluneen vuosikymmenen aikana. Hieronnassa säännöllisesti käyvien ihmisten määrä kasvaa kokoajan ja esimerkiksi työnantajat ovat oivaltaneet työpaikkahieronnan tehon työntekijöiden hyvinvoinnin ja toimintakyvyn parantamisessa.

10+1 SÄÄNNÖLLISEN HIERONNAN MUKANAAN TUOMAA HYÖTYÄ

1. Hieronta helpottaa tai jopa poistaa päänsäryn

On päänsärkysi taustalla sitten jännitysniska tai kärsit jonkinasteisesta migreenistä, niin säännöllisellä hieronnan avulla on lääketieteellisten tutkimusten mukaan todettu pääsevän joko kokonaan eroon säryistä tai sitten niitä on pystytty merkittävästi helpottamaan.

Lue lisää (eng.)

2. Hieronta auttaa kehoa rauhoittumaan ja rentoutumaan

Klassinen suomalainen hieronta on vahvuudeltaan juuri sellaista, että sen avulla keho saadaan rauhoittumaan ja rentoutumaan todella tehokkaasti.

Vaikutusta voidaan tehostaa ottamalla käyttöön lämpöpakkaukset, kuumakivi hieronta tai muu lämmittävä tekniikka.

Kun kaipaat rankan työviikon jälkeen todella rauhoittavaa ja rentouttavaa hierontaa, niin älä pyydä hierojalta urheiluhierontaa. Tyydy tällöin vähän rennompaan käsittelyyn ja anna kehosi nauttia.

3. Hieronta vähentää nivelkipuja

Nivelkivut ovat erittäin yleisiä melkein meille kaikille. Niistä kärsivät niin raskaana olevat naiset kuin fibromyalgiasta kärsivät.

Säännöllinen hieronta auttaa helpottamaan myös nivelkivuista kärsiviä. Itse asiassa useat terveydenhoitoalan ammattilaiset ohjaavat potilaitaan osaavan ja koulutetun hierojan käsiin.

Lue lisää täältä ( eng.)

4. Hieronta voi helpottaa merkittävästi ahdistusta

Yhdysvalloissa jopa 40 miljoonaa ihmistä (melkein 15% koko väestöstä) kärsii jonkinasteisesta ahdistuneisuudesta. Meillä Suomessa ollaan varmasti hyvin lähellä samoja prosenttilukuja joka tarkoittaisi sitä, että yli 700 000 suomalaista kärsii ahdistusoireista.

Ahdistuksen on todettu aiheuttavan jopa kolmanneksen mielenterveydenhoitoon aiheutuvista kustannuksista.

Hyvä uutinen on se, että hieronnan avulla on mahdollista alentaa kehossasi olevien stressihormonien määrä jopa puoleen ja tämä taas näkyy heti ahdistusoireiden helpottumisena!

5. Minimoi selkäkipu hieronnan avulla

Selkäkivut ovat yksi yleisimmistä omaan terveydentilaan liittyvistä vaivoista. Toisaalta sinun ei tarvitse välttämättä elää jatkuvan kivun kanssa.

Tutkimukset osoittavat, että säännöllisen hieronnan avulla pystyttiin vähentämään kipulääkkeiden tarvetta melkein 40%:lla ja hieronnan todettiin olevan tiettyjen vaivojen aiheuttamaan selkäkipuun jopa tehokkaampi hoito kuin kiropraktiikka tai akupunktio.

Lue täältä lisää (eng.)

6. Hieronta parantaa kehon liikkuvuutta

Useimmat meistä ei ole niin liikkuva tai notkea kuin mitä me haluaisimme olla. Jäykkyys on monen mielestä voimaa, mutta loppujen lopuksi meidän täytyy vain myöntää asia itsellemme: Jäykkyys ja kankeus aiheuttavat meille monenlaisia kiputiloja.

Hieronta ei missään nimessä ratkaise liikkuvuusongelmaa. Se sinun pitää tehdä itse. Tehokkaalla hieronnalla annetaan hyvässä vauhdissa olevalla liikkuvuusharjoittelulle iso lisäbuusti tai sitten hieronta voi toimia juuri sinun liikkuvuustreenin käynnistäjänä!

7. Lataa akkusi täyteen hieronnan avulla

Kuluttaako työpäivä akkusi loppuun? Kokeile jo heti huomenna miten klassinen, rentouttava hieronta lataa akkusi täyteen todella tehokkaasti ja näin varmistat virtaa koko loppupäiväksi!

Jos omalla työpaikallasi ei vielä ole hierontapalvelua tarjolla, vinkkaa työnantajallesi HE FYSION palvelusta tai pyydä tarjous suoraan täältä!

8. Hieronta helpottaa unettomuudesta kärsiviä

Tälläkin hetkellä joka kolmas meistä aikuisiässä olevista kärsii unettomuudesta tai muista unihäiriöistä. Ei ole siis ihme, että pyrimme koko ajan etsimään tapoja, kikkoja, lääkkeitä, joilla voisimme parantaa unemme laatua.

Useat eri unitutkimukset ovat osoittaneet erittäin vahvan yhteyden viikottaisen hieronnan ja unettomuuden vähenemisen välillä.

Tämä tieto nousee erittäin tärkeään rooliin kun ottaa huomioon millaisia vaikutuksia jatkuvalla univajeella on omalle terveydellesi! Heikentynyt vastustuskyky ja suurempi todennäköisyys masentuneisuuden lisääntymiselle!

9. Paranna elämänlaatuasi hieronnan avulla!

Ihmiset, jotka ovat käyneet hieronnassa vaikka vain kerran vuodessa ovat raportoineet tämän jopa parantaneen heidän elämänlaatuaan. Miten kävisi, jos he kävisivät hieronnassa vaikkapa joka kolmas kuukausi?

Vitsikkyys sikseen. Hieronta on loppujen lopuksi todella edullinen tapa ottaa hetki aikaa itselleen ja antaa maailman murheiden jäädä hierontahuoneen ovien taakse.

10. Hieronta taistelee rajusti stressiä vastaan

Krooninen stressi lisää riskiä mm. sydän- ja versisuonitautien, syövän, maksakirroosin ja monien keuhkosairauksien kehittymiseen.

Kunnollinen hieronta lievittää kroonista stressiä tehokkaasti mielihyvähormoneja . Serotoniini-, dopamiini- ja oksitosiinitasot nousevat merkittävästi, kun taas stressihormonien taso laskee samaan aikaan.

Säännöllisellä hieronnalla on havaittu olevan vaikutusta myös pitkäikäisyyteen telomeerien lyhentymistä hidastamalla.

11. Hieronta auttaa painonhallinnassa

Ravitsemusasiantuntija Patrik Borg on listannut yleisimmät syyt suomalaisten lihoamiselle. Ensimmäisenä syynä Patrik mainitsee yleisen voimavarojen puutteen. 

Kun ihminen on väsynyt ja stressaantunut ja hän kokee kovia suorituspaineita esimerkiksi oman työnsä tiimoilta, ei hänelle ensimmäisenä tulee mieleen syödä erityisen terveellisesti.

Tällaisessa tilanteessa uni jää usein liian vähälle ja unen laatu alkaa kärsimään. Päivittäinen liikunta vähenee ja sohva vetää työpäivän päätteeksi entistä voimakkaammin puoleensa. 

Palautuminen kärsii ja ihmisen hormonaalinen profiili muuttuu painonhallinnan kannalta heikoksi. 

Tuloksena kierre, jota on erittäin vaikea katkaista. 

Säännöllisen ja kunnollisen hieronnan avulla lievität erittäin tehokkaasti stressiä ja nostat samalla omat energiatasosi täysin uudelle tasolle.

Kunnon hieronnan jälkeen jaksat keskittyä terveellisempien vaihtoehtojen tekemiseen ruokakaupassa, lautaselle tulee sijoitettua ravitsevaa ja energisoivaa ravintoa ja tämän kautta päivittäinen liikunnan harrastaminenkin alkaa taas kiinnostamaan. Yöunien laatu paranee ja nukkumaan tulee mentyä riittävän ajoissa. 

Positiivisen kierteen käynnistäminen voi siis olla jopa näin yksinkertaista! 

NÄIN VARAAT AJAN HE FYSION HIEROJILLE

Löydät HE FYSION hierontapalvelut kaikista toimipisteistämme (Vallilan piste vain OP:n pääkonttorissa työskenteleville).

Pääset alla olevien painikkeiden kautta suoraan haluamasi toimipisteen ajanvaraukseen.

Jos et vielä tiedä millainen hieronta tai kuka hierojistamme olisi sinulle paras vaihtoehto, voit myös varata ajan maksuttomaan etäkonsultaatioon. Näin varmistat, että saat heti itsellesi parhaan mahdollisen avun!

#hierontahelsinki #hierontakamppi #hierontakallio #hierontahakaniemi

Ajankohtaista

Asiakastarina - Asianajotoimisto White & Case

Asianajotoimisto White & Caselle on aina ollut tärkeää pitää huolta työntekijöiden hyvinvoinnista. Ymmärrämme, että vaativat työtehtävät voivat aiheuttaa stressiä ja jännitystä, ja haluamme tarjota heille parasta mahdollista tukea. Siksi päätimme lähteä etsimään hierontapalveluita, jotka voisivat auttaa työntekijöitämme rentoutumaan ja jaksamaan paremmin.

Ylämäkijuoksu

Juoksutekniikasta puhutaan paljon. Liian harvoin siinä keskustelussa on ylämäkijuoksu mukana. Tässä artikkelissa käydään tiivisti läpi ylämäkijuoksun tekniikan perusasiat.

Selkäviikko - Joka kolmas suomalainen kärsii selkävaivoista kuukausittain!

HE FYSION ensimmäistä selkäviikkoa vietetään 18.-25.9.


Joka kolmas suomalainen työikäinen kärsii selkävaivoista kuukausittain. Selkävaivat koskettavat siis käytännössä säännöllisesti jopa noin 900 000 suomalaista. HE FYSION asiakasrekisterissä on vähän yli 15 000 ihmistä, joten lyhyellä matematiikalla laskettuna selkävaivat koskettavat jopa 5 000 meidän asiakasta.


Tässä on aika monta hyvää syytä selkäviikon toteuttamiselle! Tutustu viikon sisältöön ja hyödynnä loistavat tarjoukset!

Avainsanat

hieronta, hieronta helsinki, urheiluhieronta, raskausajan hieronta, klassinen hieronta, hieronta hakaniemi, hieronta kamppi, hieronta kallio, hieroja, urheiluhieroja, hierontalahjakortti, raskaushieronta, urheiluhieronta helsinki, koulutettu hieroja, opiskelijahieronta, raskaus hieronta, hieronta raskaus, jalkojen hieronta, helsinki hieronta, niska hartia hieronta, hieronta hinnasto, kokovartalohieronta, jalkahieronta helsinki, hieronta lahjakortti, hieronta töölö, rentouttava hieronta, raskaushieronta helsinki, hieronta raskaus aikana, raskaus ja hieronta. hieronta hinta, hierontalahjakortti helsinki, hieronta lahjakortti helsinki, epassi hieronta,, hieronta tarjous, hierojat, hierojakoulu ajanvaraus, hierontapalvelu, klassinen hieronta helsinki, alaselän hieronta raskaus, hieronta suomalainen, epassi hieroja, hieronta munkkiniemi, osteopaattinen hieronta, lahjakortti hierontaan, jalkahieronta raskaus, hieronta raskausaikana, hierojat helsinki, hieronta vallila, hieronta ruoholahti, hieronta tänään, hierojamme, kallio hieronta, hieronta ajanvaraus, hieronta epassi, hieronnat, hyvä hieroja helsinki, epassi hieronta helsinki, hieronta ja raskaus, raskausajan hieronta helsinki, hierontapalvelut töölö, mieshieroja helsinki, mitä on urheiluhieronta, hyvinvointi hieronta, hieronta helsinki keskusta, paras hieronta helsinki, kamppi hieronta, hieroja helsinki kalevankatu, helsinki urheiluhieronta, hieronta raskauden aikana, akupunktio hieronta, hierojalle, helsingin hierojat, urheiluhieronta vai klassinen, hierojanne, klassinen hieronta vai urheiluhieronta, urheilu hieronta, hieroja helsinki sturenkatu, varaa hieronta, kokovartalohieronta hinta, hierontaotteet, edullinen hieronta helsinki, raskaana olevan, hieronta, hieronta fysioterapia, hieroja epassi, hieronta meilahti, hieronta tarjous helsinki, hieronnat helsinki, niskahieronta helsinki, urheiluhieronta kamppi, hieronta kotikäynti hinta, hieronta hämeentie, he fysio hakaniemi, hieronta sörnäinen, hieroja helsinki runeberginkatu, fysio hieronta, klassinen vai urheiluhieroja, hieroja helsinki helsinki, hieronta rentouttava, hieronta helsinki epassi, kunnon hieronta, vallila hieronta, urheilu vai klassinen hieronta, hierojia, hieronta helsinki lahjakortti, palauttava hieronta, naishieroja helsinki, hierontahelsinki, hieronta urheilu, hieronta ilman ajanvarausta, hieronta liikunta, hieroja helsinki hämeentie, urheiluhieronta lahjakortti, hieronta pääkaupunkiseutu, hierontoja, lahjakortti hieronta helsinki, halpa hieronta helsinki, hieroja helsinki töölö, hierontaan, raskaus jalkahieronta, hieroja hinnat, hyvä urheiluhieroja helsinki, urheiluhieroja kallio. hartia hieronta, hierontatarjous, lahjakortti hierojalle, hefysio kamppi, sörnäinen hieronta, raskaana hierojalle, urheiluhieronta vai klassinen hieronta, urheiluhieronta hinta, opiskelijahierontaa helsinki, helsinki hieronta lahjakortti, kamppi hieroja, hieronta tänään helsinki, perinteinen hieronta, hieronta helsinki kallio, hieronta helsinki kamppi, hieronta helsinki tarjous, mitä on klassinen, hieronta, hieronta helsingin keskusta, klassista hierontaa, koulutettu hieroja helsinki, helsingin urheiluhieroja, rentouttavaa hierontaa, hierontapalvelut helsinki, hieronta kotikäynti helsinki, koko hieronta, paras urheiluhieroja helsinki, hieronta helsingissä, hakaniemi hieronta, hierontalahjakortit, stressi hieronta, helsingin urheiluhieronta kamppi, hierojalle raskaana, kampin urheiluhieronta, kallio hieroja, hartiahieronta helsinki, raskaus hieronta kokemuksia, kampin hieronta, urheiluhieronta vallila, hieroja helsinki ajanvaraus, kamppi urheiluhieronta, niska hartia, hieronta hinta, urheiluhieroja helsinki töölö, hieronta kallio helsinki, hierojia helsinki, yksityinen hieroja, hefysio hakaniemi, hierontojen hinnat, hieronta hinta helsinki, raskausajan hieronta kokemuksia, hyvät hierojat, hieronta stressi

HE FYSIO on vuodesta 2010 toiminut, luotettava kuntoutus-, hieronta- ja fysiikkavalmennuspalveluiden tarjoaja. Autamme asiakkaamme pääsemään eroon turhista kiputiloista ja parantamaan yleistä terveyttään – jotta he voivat keskittyä siihen, mitä eniten rakastavat.