Hieronnan terveyshyödyt

+ kolme loistavaa tarjousta marraskuun ajaksi

Hieronnan käytöstä ihmisten terveyden edistämisessä on löydetty viitteitä jopa 5 000 vuoden takaa. Modernin lääketieteen isän Hippokrateen tiedetään jopa sanoneen, että terveydenhuollon ammattilaisen pitää olla hyvä monissa eri asioissa, erityisesti hieronnassa.


Vielä 1970-luvulla sairaanhoitajat tapasivat hieroa potilaita helpottaakseen heidän kipujaan ja parantaakseen mm. heidän unenlaatuaan. 70-luvun aikana ja erityisesti sen jälkeen hieronta sairaaloiden hoitomuotona sai kuitenkin väistyä särkylääkkeiden ja erilaisten rauhoittavien yleistyttyä.


Hieronta on siis kokonaisuudessaan jotain aivan muuta kuin vain lyhyt hetki rentoutumiselle ja tämän ihmiset ovat löytäneet uudelleen kuluneen vuosikymmenen aikana. Hieronnassa säännöllisesti käyvien ihmisten määrä kasvaa kokoajan ja esimerkiksi työnantajat ovat oivaltaneet työpaikkahieronnan tehon työntekijöiden hyvinvoinnin ja toimintakyvyn parantamisessa.

10 SÄÄNNÖLLISEN HIERONNAN MUKANAAN TUOMAA HYÖTYÄ

1. Hieronta helpottaa tai jopa poistaa päänsäryn

On päänsärkysi taustalla sitten jännitysniska tai kärsit jonkinasteisesta migreenistä, niin säännöllisellä hieronnan avulla on lääketieteellisten tutkimusten mukaan todettu pääsevän joko kokonaan eroon säryistä tai sitten niitä on pystytty merkittävästi helpottamaan.

Lue lisää (eng.)

2. Hieronta auttaa kehoa rauhoittumaan ja rentoutumaan

Klassinen suomalainen hieronta on vahvuudeltaan juuri sellaista, että sen avulla keho saadaan rauhoittumaan ja rentoutumaan todella tehokkaasti.

Vaikutusta voidaan tehostaa ottamalla käyttöön lämpöpakkaukset, kuumakivi hieronta tai muu lämmittävä tekniikka.

Kun kaipaat rankan työviikon jälkeen todella rauhoittavaa ja rentouttavaa hierontaa, niin älä pyydä hierojalta urheiluhierontaa. Tyydy tällöin vähän rennompaan käsittelyyn ja anna kehosi nauttia.

3. Hieronta vähentää nivelkipuja

Nivelkivut ovat erittäin yleisiä melkein meille kaikille. Niistä kärsivät niin raskaana olevat naiset kuin fibromyalgiasta kärsivät.

Säännöllinen hieronta auttaa helpottamaan myös nivelkivuista kärsiviä. Itse asiassa useat terveydenhoitoalan ammattilaiset ohjaavat potilaitaan osaavan ja koulutetun hierojan käsiin.

Lue lisää täältä ( eng.)

4. Hieronta voi helpottaa merkittävästi ahdistusta

Yhdysvalloissa jopa 40 miljoonaa ihmistä (melkein 15% koko väestöstä) kärsii jonkinasteisesta ahdistuneisuudesta. Meillä Suomessa ollaan varmasti hyvin lähellä samoja prosenttilukuja joka tarkoittaisi sitä, että yli 700 000 suomalaista kärsii ahdistusoireista.

Ahdistuksen on todettu aiheuttavan jopa kolmanneksen mielenterveydenhoitoon aiheutuvista kustannuksista.

Hyvä uutinen on se, että hieronnan avulla on mahdollista alentaa kehossasi olevien stressihormonien määrä jopa puoleen ja tämä taas näkyy heti ahdistusoireiden helpottumisena!

5. Minimoi selkäkipu hieronnan avulla

Selkäkivut ovat yksi yleisimmistä omaan terveydentilaan liittyvistä vaivoista. Toisaalta sinun ei tarvitse välttämättä elää jatkuvan kivun kanssa.

Tutkimukset osoittavat, että säännöllisen hieronnan avulla pystyttiin vähentämään kipulääkkeiden tarvetta melkein 40%:lla ja hieronnan todettiin olevan tiettyjen vaivojen aiheuttamaan selkäkipuun jopa tehokkaampi hoito kuin kiropraktiikka tai akupunktio.

Lue täältä lisää (eng.)

6. Hieronta parantaa kehon liikkuvuutta

Useimmat meistä ei ole niin liikkuva tai notkea kuin mitä me haluaisimme olla. Jäykkyys on monen mielestä voimaa, mutta loppujen lopuksi meidän täytyy vain myöntää asia itsellemme: Jäykkyys ja kankeus aiheuttavat meille monenlaisia kiputiloja.

Hieronta ei missään nimessä ratkaise liikkuvuusongelmaa. Se sinun pitää tehdä itse. Tehokkaalla hieronnalla annetaan hyvässä vauhdissa olevalla liikkuvuusharjoittelulle iso lisäbuusti tai sitten hieronta voi toimia juuri sinun liikkuvuustreenin käynnistäjänä!

7. Lataa akkusi täyteen hieronnan avulla

Kuluttaako työpäivä akkusi loppuun? Kokeile jo heti huomenna miten klassinen, rentouttava hieronta lataa akkusi täyteen todella tehokkaasti ja näin varmistat virtaa koko loppupäiväksi!

Jos omalla työpaikallasi ei vielä ole hierontapalvelua tarjolla, vinkkaa työnantajallesi HE FYSION palvelusta tai pyydä tarjous suoraan täältä!

8. Hieronta helpottaa unettomuudesta kärsiviä

Tälläkin hetkellä joka kolmas meistä aikuisiässä olevista kärsii unettomuudesta tai muista unihäiriöistä. Ei ole siis ihme, että pyrimme koko ajan etsimään tapoja, kikkoja, lääkkeitä, joilla voisimme parantaa unemme laatua.

Useat eri unitutkimukset ovat osoittaneet erittäin vahvan yhteyden viikottaisen hieronnan ja unettomuuden vähenemisen välillä.

Tämä tieto nousee erittäin tärkeään rooliin kun ottaa huomioon millaisia vaikutuksia jatkuvalla univajeella on omalle terveydellesi! Heikentynyt vastustuskyky ja suurempi todennäköisyys masentuneisuuden lisääntymiselle!

9. Paranna elämänlaatuasi hieronnan avulla!

Ihmiset, jotka ovat käyneet hieronnassa vaikka vain kerran vuodessa ovat raportoineet tämän jopa parantaneen heidän elämänlaatuaan. Miten kävisi, jos he kävisivät hieronnassa vaikkapa joka kolmas kuukausi?

Vitsikkyys sikseen. Hieronta on loppujen lopuksi todella edullinen tapa ottaa hetki aikaa itselleen ja antaa maailman murheiden jäädä hierontahuoneen ovien taakse.

10. Hieronta taistelee rajusti stressiä vastaan

Krooninen stressi lisää riskiä mm. sydän- ja versisuonitautien, syövän, maksakirroosin ja monien keuhkosairauksien kehittymiseen.

Kunnollinen hieronta lievittää kroonista stressiä tehokkaasti mielihyvähormoneja . Serotoniini-, dopamiini- ja oksitosiinitasot nousevat merkittävästi, kun taas stressihormonien taso laskee samaan aikaan.

Säännöllisellä hieronnalla on havaittu olevan vaikutusta myös pitkäikäisyyteen telomeerien lyhentymistä hidastamalla.

Hyödynnä marraskuun seitsemän päivää kampanjaan liittyvät hierontatarjoukset

Valitse alta oma korttisi ja klikkaa Maksa. Pääset tämän jälkeen tekemään tilauksen loppuun ja maksamaan valitsemasi sarjakortin joko pankki-/luottokortilla tai Klarnan joustavilla maksutavoilla. Tarjoukset voimassa 30.11. asti.

HUOM! Jos sinulla on saldoa Eazybreakissä, Epassissa, Smartumissa tai Edenredissä jäljellä, on niiden käyttämiseen nämä tarjoukset erittäin loistava hetki. Tee sarjakortin tilaus tässä tapauksessa tämän lomakkeen kautta.

TILAA SARJAKORTTI TYÖSUHDE-EDULLA

NÄIN VARAAT AJAN HE FYSION HIEROJILLE

Löydät HE FYSION hierontapalvelut kaikista toimipisteistämme (Vallilan piste vain OP:n pääkonttorissa työskenteleville).

Pääset alla olevien painikkeiden kautta suoraan haluamasi toimipisteen ajanvaraukseen.

Jos et vielä tiedä millainen hieronta tai kuka hierojistamme olisi sinulle paras vaihtoehto, voit myös varata ajan maksuttomaan etäkonsultaatioon. Näin varmistat, että saat heti itsellesi parhaan mahdollisen avun!

#hierontahelsinki #hierontakamppi #hierontakallio #hierontahakaniemi

Ajankohtaista

BLACK FRIDAY YLLÄTYS!

Tämän vuoden Black Friday tarjouksista löytyy takuulla kaikille jotain. Huomioi, että voit hyödyntää tarjouksiin myös mahdollisen työnantajalta saamasi hyvinvointi- tai liikuntaedun. Ja mikä parasta - jos näitä tarjouksia laittaa pukinkonttiin, tuovat ne iloa vielä pitkälle ensi vuoteen!

Jätätkö sinä työnantajan tarjoamaa ilmaista rahaa käyttämättä?

Suomessa ja suomalaisilla työntekijöillä jää joka vuosi miljoonien eurojen edestä työntantajan heille tarjoamaa ilmaista rahaa käyttämättä.


Parhaimmillaan tämä työnantajien työntekijöille tarjoama veroton liikunta-, hyvinvointi- tai kulttuurietu on jopa 400€/hlö. Useimmiten nämä edut ovat käytettävissä Eazybreakin, Epassin, Smartumin tai Edenredin tarjoamien maksusovellusten kautta.


Miksi ilmainen raha ei kelpaa suomalaisille?

Kipu on ikävä vieras. Se passivoi ja lisää stressiä. Mitä kivulle voi tehdä?

Mitä enemmän meille tulee ikää, sen useimmin paikkoja tuntuu kolottavan. Urheilijoiden osalta sanotaan, että he eivät tervettä päivää näe koskaan.


Kipu on todella ikävä vieras. Se passivoi ja aiheuttaa ylimääräistä stressiä. Pahimmillaan se vie yöunet ja tällöin negatiivinen kierre on valmis. Mitä kannattaa tehdä kun kipu ottaa vallan?

HE FYSIO on vuodesta 2010 toiminut, luotettava kuntoutus-, hieronta- ja fysiikkavalmennuspalveluiden tarjoaja. Autamme asiakkaamme pääsemään eroon turhista kiputiloista ja parantamaan yleistä terveyttään – jotta he voivat keskittyä siihen, mitä eniten rakastavat.